** Özelleştirilen Batman Tekel Yaprak Tütün İşletmelerine bağlı Kozluk, Sason ve Bekirhan beldesindeki taşınmaz mallara talipli olan firmaların tekliflerini yeterli görmeyen Özelleştirme İdaresi, ihaleyi ikinci kez iptal etti.

** Özelleştirme İdaresi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, ihaleyi bir kez daha iptal etmek zorunda olduklarını belirterek, “1 Kasım sonrası yapılacak değerlendirme ile gayrimenkullerin durumları netlik kazanacak” dedi. Tekstil kentteki firma işletmecileri istihdama karşılık taşınmaz malların hibe edilmesini istiyor.

İHALE İKİNCİ KEZ İPTAL

Özelleştirme İdaresi’nin ikinci kez ihaleye çıkardığı ve kapatılan Batman Tekel Yaprak Tütün İşletmelerinin hangarlarının da içinde yer aldığı taşınmazlar, teklif yetersizliğinden yine alıcı bulamadı. Özelleştirme İdaresi ve KİK Başkanı İbrahim Halil Kırşan, Beşiri ilçesindeki Tekel tesislerin satılabildiğini söyledi.Beşiri’deki tesislerin 1 milyon 810 Bin TL ile alıcı bulduğunu ifade eden Kırşan; “Batman merkez, Sason, Kozluk ve Bekirhan’daki tesislerin satışı ikinci kez iptal edildi. Seçimden sonra gayrimenkullerin durumu netlik kazanacak. Taşınmazlar, Milli Emlak’a devredilebilir. Binaların durumu bir kez daha gözden geçirilecek ”dedi. Devamı

“İSTİHDAMA KARŞILIK HİBE VERİLSİN”

Batman kent merkezi ile ilçelerde toplam 13 firma temsilcisi, aylardır Tekel’in taşınmaz mallarına talip olduklarına dikkat çektiler. Birikimlerini tesislerin onarımına harcadıklarını anımsatan Tekstil firma sahipleri, şöyle konuştular; “Yedi yıldır kendi imkânlarımızla viraneye dönüşen Tekel’in binalarını elden geçirdik. Binlerce işsize istihdam alanı yarattık. İstihdama karşılık tesislerin bize tahsis edilmesini istiyoruz.” Bu arada gayrimenkullerin ikinci kez iptal edilmesi, tekstil firma işletmecilerini zor durumda bıraktı. Tekstilciler bir an önce ihalenin yeniden yapılmasını istediler.

Editör: TE Bilişim