** Batman-Hasankeyf karayolu üzerindeki 5 bin dönümlük alanın ‘yeni imar alanı’ olarak belirlenmesinin ardından 18. Madde çalışmaları hızlandırıldı. Akça (Tılmız) köyünde de imar nedeniyle toplulaştırmaya başlandı.

YENİ İMARA 10+1 KAT İZNİ
Batman’ın yeni imar alanının ortasında kalan merkeze bağlı Akça (TIlmız) köyünde toplulaştırma çalışmaları hızlandı. Zemin katla birlikte 11 kat iznin çıktığı Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki alan için şimdiden inşaat firmaları proje üretmeye başladı. Emlakçı ve inşaat firmaları, toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Akça köyündeki araziler için toplulaştırmanın Ankara’da hızlandırıldığı öğrenilirken, Özel İdare’nin de 18. Madde uygulamasını (arsa-arazilerin düzenlenmesi) yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor.

YENİ İSTİHDAM ALANI OLACAK
Binatlı köy yoluna kadar Batman’ın yeni imar alanı olarak belirlenen 5 bin dönümlük alanda 18. Madde uygulamasının bitmesini bekleyen bazı inşaat firması yetkilileri, şöyle konuştular: “Batman, dar bir alana sıkıştı. Şehrin Doğu bölgesi yapılaşma için kaçınılmaz bir alandı. Batman’ın içinde kalan Akça (Tılmız) köyü ile Binatlı’ya kadar olan bölgenin imara açılması yeni istihdam alanı da oluşturacak. Alana 11 kat izin verilmesi yeni konutları da buraya çekecektir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim