**Batman’ın yeni imar alanı olarak belirlenen Akça’da muhtar Hasan Doğu, mahalleye adım adım ilerlediklerini söyledi ve ekledi: “Akça köyümüz artık Batman’ın yeni bir semti gibi. Zemin artı 10 kat yapılaşma izninin verildiği köyümüzün çevresinde şimdiden konut sitelerinin projeleri hazırlanıyor” dedi.

MODERN MAHALLEYE DOĞRU
Batman ile birleşen ve yeni imar çalışmasının kaydırıldığı Akça (Tılmız) köyünde gözler, şimdi de altyapı çalışmalarına çevrildi. 25 Yıldır Akça köyü muhtarlığını yapan 75 yaşındaki Hasan Doğu, zemin artı 10 kat yapılaşma izninin verildiği bölgede zemin sondaj çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Batman-Hasankeyf karayolunun sağ ve sol çevresine verilen 300 metre genişliğindeki alanın zemin katının sağlamlığının da tescil edildiğini belirten muhtar Doğu: “50 Haneli köyümüzde 700 kişi çalışıyor. Batman’a komşu olan köyümüz nereden bakarsanız bakın 500 yıllık geçmişi var. Biz de artık şehrin bir semti sayılırız. Çünkü yeni imar planının içindeyiz. Bu nedenle yeni imar kapsamına alınan Akça’nın modern bir yapılaşma alanına sahip olması için Batman’daki kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz” dedi.

“TURİZM GÜZERGAHI ÖRNEK OLMALI”
Şimdiden bazı inşaat firmalarının villa başta olmak üzere konut ağırlıklı site projelerini yeni imar alanına uygulamaya hazırladığına da işaret eden muhtar Hasan Doğu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hasankeyf’e giden yol güzergahında çarpık bir yapılaşmaya izin verilmemeli. Bu alanın modern semti andırması için şimdiden altyapı çalışmalarının yapılmasını istiyoruz. Toplulaştırma çalışmaları çoktan tamamlandı. İmar çalışmaları da bitmek üzere. Yeni yapılaşma Binatlı sınırında bitiyor. Bazı firmalar hazırladıkları konut projelerine yıl sonunda başlayacak. Bu nedenle Akça’nın altyapı sorunlarına şimdiden başlanılmasını istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)
 

Editör: TE Bilişim