AYBÜKE ÖĞRETMEN ANILDI
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘24 Kasım öğretmenler günü’ programı Kültür Merkezi konferans salonunda düzenledi. Programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kurum ve okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Program, şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın kendi sesinden seslendirdiği slayt gösterisiyle başladı. Etkinlikte konuşan Vali Ahmet Deniz: “Çocuklarımızı akıl, merhamet, haramı-helali bilen bireyler olarak yetiştirmemiz her şeyin üzerindedir. Bizi biz yapan insani değerleri öğretmek zorundayız. Ancak Batman, maalesef akademik başarıda istediğimiz noktada değil.  Öğretmenlerimiz ve okul müdürleriyle beraber ‘Nitelikli eğitime kararlı adımlar’ projesine start verdik. Gerçekten ciddi bir hareketlilik var. 22 projemiz var. Bu projeler için çalışan gece-gündüz çalışan idarecilerimiz ve eğitimcilerimize teşekkür ederim” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI TERÖR ÖRGÜTÜNE
KAPTIRMAK İSTEMİYORUZ”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda okul öncesi okullaşma oranımız yüzde 80’lerde. 1.5 Yıl önce %40’lardaydı. Fakat bu da yetmez. Öğretmenlerimize ve okul müdürlerine çok iş düşüyor. Çocuklarımız pırıl pırıl. Siz değerli öğretmenlerimiz bu çocuklara ne verirseniz ona göre şekillenirler. Sizden ricam da velilere elinizden geldiğince ziyaret etmeniz. Batman huzurlu bir şehir. Bir tek çocuğumuzu terör örgütüne kaptırmak istemiyoruz. Onlar bizim çocuklarımız. Şehitlerimizin bizim üzerimizde hakları var. Bu hakkı da vatanına milletine sevdalı öğrenciler yetiştirerek ödeyebiliriz.” Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan topluluk, müzik dinletisi sundu.

KURTARAN: “ÖĞRETMENLER,
İSTİKBALİN MİMARIDIR”
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlediği program ilgi gördü. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Öğretmenler, geleceğimizin teminatı olan, ruh köklerini inşa eden ve istikbalimizin mimarladır. Bugün bu ulvi mesleği icra edenlere ve vefa minnet duygularının ifade edildiği ve Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinin açılışını yaptığı gündür. İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak, bizler için, bilmenin ve öğretmenin ayrı bir yeri vardır. Tüm öğretmenlerimizin ve şehit olan Şehit Aybüke Yalçın’ın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Programın ardından protokol üyeleri, lise öğrencilerinin şehit öğretmen Aybüke Yalçın için çizdiği resimleri inceledi. Öğrencilerin çizimleri, duygulandırdı. (Bahar Çakar)

DUYGULANDIRAN SERGİ
Programın sonunda Kültür merkezi fuaye salonunda şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve 15 Temmuz şehitleri için resim sergisi düzenlendi. Kentteki lise öğrencilerinin çizdikleri resimler, protokol üyelerini duygulandırdı. Bir öğrencinin Aybüke öğretmenin sembol haline gelen fotoğrafını resmi ile öğrencinin gözyaşını yansıttığı karakalem çalışması hüzünlendirdi. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim