486 YATAKLI HASTANE SON AŞAMADA
Gültepe mahallesinde 2015 yılında temeli atılan 486 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde son aşamaya gelindi. 26 Dönüm üzerinde inşa edilen hastaneyi ay sonunda tamamlamak için hummalı çalışma içinde olduklarını belirten KAYAŞ firması yetkilisi ve Şantiye Şefi Serdar Kaya: “Kamuoyunda hastanenin 5 yılda bitirilemediği belirtiliyor, ancak bizim inşaat süremiz 2 yılı bile bulmadı. Zemin etüdünde yaşanan süreç, doğalgaz deplasesi ve Bölge Devlet Hastanesi’nin teknik merkezindeki sorunlar nedeniyle süreç uzadı. Zemin iyileştirme için 65 Bin torba çimento döküldü. Bu sayede çevredeki binaların bile zemini sağlamlaştırıldı. İş bitirme sözleşmemiz 2021’in Mart ayı olmasına rağmen Ağustos’un sonunda inşaatı tamamlayacağız. Bayramda dahi personelimiz tatil yapmadı. 250 olan personel sayısını 340’a çıkardık. Şu anda iki vardiya halinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

İLK BÖLÜM 18 AĞUSTOS’TA AÇILACAK
Hastanenin yoğun bakım, acil ve yatan hasta bölümünün 18 Ağustos’ta tamamlanacağını da kaydeden şantiye şefi Kaya: “Şu anda fiziki olarak hastanenin yüzde 94’ü tamamlandı. Yönetim Kurulu Başkanımız Şeyhmus Kaya’nın direktifiyle çalışmalarımızı ay sonunda tamamlamayı planlıyoruz. 18 Ağustos’ta ise yoğun bakım, acil ve yatan hasta bölümünü tamamlayacağız. Diğer kısımlar ise Ağustos’un sonunda tamamlanacak. 26 Dönüm üzerindeki hastane kapalı alanı 58 Bin 612 metrekareden oluşuyor. Otopark bölümünün 191’i açık, 186’sı da kapalı alandan oluşuyor.”

95 MİLYON TL’YE MAL OLDU
95 Milyon TL’ye mal olan hastanenin bazı teknik özellikleri ise şöyle; “378 çift kişilik yatak, 7 VİP oda, Medikal sığınak bölümünde 13+1+1 izole odası, 24 yataklı anne oteli, Acil yetişkin müşahede 13 yatak, Acil çocuk müşahede 12 yatak, Yetişkin yoğun bakım 9+1 oda, Yeni doğan yoğun bakım 32 yatak, 8 kuvöz, 9 Ameliyathane, 2’si tam donanımlı ameliyathane.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim