**Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde Hasankeyf’te 350 çam fidanını toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin; “Hasankeyf’in yeşil bir örtü ile örtülmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

YEŞİL KUŞAK SEFERBERLİĞİ
Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde ‘yeşil örtü’ seferberliği sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde Hasankeyf’te 37 dönümlük park alanına 350 çam fidanı dikimi yaptı. Törene Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı İhsan Kaplan, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,  Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ruşen Uyanıkoğlu, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, MHP İl Başkanı Kerem Demir, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve kurum müdürleri katıldı.

VALİ ŞAHİN; “İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ”
Hasankeyf’te tek eksiğin yeşil örtü olduğunu belirten Vali Hulusi Şahin; “2019’da kodumuz olan ‘11 Kasım saat 11-11’de buluşalım’ programını üniversitede yapmıştık. Daha sonra ikincisini Hasankeyf’te yaptık, o zaman hedef 11 Milyondu. Ama bugün 252 milyon gibi gerçekten inanılmaz bir rakamı önümüze hedef olarak koyduk. Mili Ağaçlandırma gününde biz bu rakama ulaşacak güçteyiz. Türkiye Cumhuriyeti her bir ferdi ağaç severdir, ağaçları toprakla buluşturmak için her yerde bu saatte ağaç dikiliyor. Hasankeyf’in yeşil bir örtü ile örtülmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Hasankeyf gerçekten bir vizyon proje, çok şeyler yapıldı. Tek eksiğimiz yeşil bir örtüyle taçlandırılmasıdır. Ağaçlandırmada çalışan her bir ferdimize teşekkür ediyorum. Hasankeyf için çok büyük bir ağaçlandırma operasyonu yürütüyorlar” dedi.

“HASANKEYF’TE 17 BİN FİDAN DİKİLDİ”
‘Milli Ağaçlandırma Günü’ nedeniyle 37 dönümlük alana 350 çam fidanı dikildiğini belirten Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ruşen Uyanıkoğlu ise şöyle konuştu; “Bugün kutladığımızın ağaçlandırmanın teması 84 Milyon vatandaşımızın her birine üç ağaç dikmek üzere 252 milyon fidan dikmektir. Hızla gelişen ve dönüşen dünyada artan çevre sorunlarıyla mücadelede ormanların varlığı ve devamlığı önem arz etmektedir. Diğer kamu çalışanlarıyla birlikte Hasankeyf’te yeşil doku artmakta ve yeşil kuşak ağaçlandırma devam etmektedir. Hasankeyf’in ve çevresinin ağaçlandırılması için Batman Orman İşletme Müdürlüğü olarak bugüne kadar 17 bin fidan dikilmiştir. Ayrıca Hasankeyf köylerine 5 bin incir ve 5 bin dut meyve fidanı dağıtılmıştır. Ayrıca Ilısu hafızasında ise 2021 sonuna kadar 1071 hektarlık alanda 500 bin çam ağaçları dikilecektir.” Öte yandan fidan dikim sırasında Batman Üniversitesi müzik grubu yöresel türküler çaldı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim