**Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz: “Çalışmalar esnasında yapılan ağaç söküm işlemleri partimizin ve yerel yönetim anlayışımızın ekolojik paradigması açısından, ve halkımızın hassasiyetleri ölçüsünde kabul edilebilir değildir. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz” dediler.

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”
Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Yaşar Kemal Kent Ormanı’ndaki ağaç kesimine yönelik basın toplantısı düzenledi. Meclis salonundaki toplantıda konuşan Başkanlar, amaçlarının doğaya zarar vermek olmadığını kaydederek, sökümü yapılan ağaçların yerine 2500’e yakın yeni ağaç dikeceklerini söyledi. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eş Başkan Kormaz ise şunları söyledi: “Batman Belediyesi olarak Batman halkı için daha fazla yeşil alan ve sosyal faaliyet alanları yaratmanın heyecanı ve acelesiyle, Yaşar Kemal Kent Ormanı projemizin çalışmaları sırasında yol açma, aydınlatma ve diğer alanlara ait işlemler yapılırken, bazı ağaçlar zarar görmüştür. Çalışmalar esnasında yapılan ağaç söküm işlemleri partimizin ve yerel yönetim anlayışımızın ekolojik paradigması açısından, ve halkımızın hassasiyetleri ölçüsünde kabul edilebilir değildir. Sorumluluk tamamen bizimdir. Gerek düzeltilmesi ve gerekse geleceği inşa etmemizde bizim için çok acı bir tecrübe olarak hafızamızda yer edinecektir.”

“106 AĞAÇ KESİLDİ”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Yaşananlar tüm kurullarımızla tartışılmış, yapılanın yanlış olduğu ve bir an önce telafi edileceği ortak kararlaşmamız olmuştur. Bu çerçevede yaşananlardan dolayı çok üzgün oluğumuzu ve gelecekte çok daha hassas, duyarlı ve partimizin ekoloji paradigmasına bağlı olarak çalışacağımızı Batman kamuoyu ve çevre örgütleriyle paylaşmak isteriz. Ayrıca kamuoyunun gerçek bir denetleyici ve yürütücü olarak müdahale etmesi ve bizi yoğun olarak eleştirmesi takdire şayan bir Batman gerçeğidir. Batman halkıyla bütünleşerek çok daha büyük ve başarılı işler yapacağımızın da kanıtı ve teminatıdır. Çalışmalar esnasında zarar gören ağaçlar ile ilgili Park Bahçe Müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmış ve sonuç raporu olarak şu bilgilere yer verilmiştir; “Mevcut alanda 15-20 ve 25 yaşları arasında 76 adet İran çamı ve 30 adet Kokar (Aylantus) Ağaç bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde 210 dönümlük alanda 2500’e yakın sayıda farklı türlerde ağaçlar, Batman halkıyla birlikte ağaçlandırma çalışması yaparak tamamlanacaktır” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim