*Güney Raman çevre yolu güzergahındaki yeni stad bitişiğinde yapımı kararlaştırılan 400 yatak kapasiteli Batman’ın yeni hastanesinin temeli yeni yılın ilk aylarında atılacak. Hastanenin yeri de değişmeyecek.

HASTANE YERİ DEĞİŞMEZ

Sağlık Bakanlığının ilk etapta 200 yatak kapasiteli olarak açıkladığı, daha sonra AK Parti Batman Miletvekili Ataullah Hamidi’nin girişimleriyle 400 yatak kapasiteye çıkarılan Batman’ın yeni hastanesinin yerinin değiştirilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in girişimleriyle hastane yerinin kesinlik kazandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, “80 Dönümlük arazide hastane için imar planı yapıldı. Belediye bu konuda gereken çalışmayı tamamladı. Hastanenin yeri stad ile Erköklü köyü arasında olacak. Bu konuda herhangi bir sorun yok. AFAD’ın projesi nedeniyle hastanenin temelinin atılması gecikti. Yeni yılın ilk aylarında hastanenin temeli atılmış olacak” dedi.

“112’DE İLK 10 İL ARASINDAYIZ”

112’deki etkin çalışmalar nedeniyle Batman’ın ilk 10 il arasında bulunduğuna da dikkat çeken Dr. Bodakçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu alanda gerek kırsal, gerekse de Türkiye ortalamasının üstünde bir iliz. Özellikle nitelikli hizmetlerde bize her türlü desteği sağlayan Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in desteğiyle sağlıkta sürekli ilerleyen bir şehiriz. Yeni hastanenin bitişiğinde AFAD’a ayrılan 20 dönümlük arsa için Belediye imar çalışmalarını tamamlamak üzere. Bu nedenle yeni hastanemizin yapımı gecikti. Yeni hastanenin bitişiğinde AFAD’ın acil durum tesisi de yapılacak. Batman önümüzdeki yıl yeni hastaneyi konuşacak.” (Haber merkezi)

Editör: TE Bilişim