**Batman’da yaklaşık 100 Milyon TL’ye mal olacak ve adını 3 Bin yıllık antik kent ‘Erzen’den alan dev yatırımın temel atma töreni hafta sonu gerçekleştirildi. Açılışa katılan Vali Hulusi Şahin: “5 Yıldızlı otelin Batman’da olmaması büyük bir eksiklikti. Böyle bir dönemde cesaretle yatırımı gerçekleştirenleri kutluyorum. İki 5 yıldızlı otel yatırımı daha yolda. Bu yatırımlar Batman’a değer katacak” dedi.

** Rıdvan Müjdecioğlu yönetimindeki Arces İnşaat’ın iki yılda tamamlayacağı yatırım 400 kişiye istihdam alanı yaratacak. Törende konuşan iş insanı Müjdecioğlu: “Toplam proje alanımız 9.300 metrekare, bunun 4.500 metrekaresi açık alan olmak üzere planlandı. Tüm projeyi 24 ay içinde tamamlayacağız” diye konuştu.

YOĞUN KATILIMLI TÖREN
Arces İnşaat, Batman’da 2022’nin Ağustos ayında ‘Erzenia Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile 5 yıldızlı Ramada Plaza by Wyndham Oteli’ni hizmete açacak. Gültepe mahallesi Havalimanı kavşağındaki 100 Milyon TL’lik yatırım, kentte 400 kişiye istihdam sağlayacak. Dev yatırım, adını Kozluk ilçesindeki 3 Bin yıllık tarihi Erzen kentinden aldı. Hafta sonu gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Hulusi Şahin, İçişleri Bakanı Danışmanı Fevzi Sevgili, Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ramada Otel Türkiye-Balkanlar İş Geliştirme Direktörü Murat Özel, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali Şahin: “Yaklaşık iki yıldır Batman’da görev yapıyorum.  İlk geldiğimde Batman’ın büyüklüğü ve şehrin güzelliği, ekonomik canlılık ve ticari hayatın hareketliliği beni çok etkilemişti. Ama böyle bir şehrin 5 yıldızlı bir otelinin olmaması da beni çok şaşırtmıştı. Bu büyük eksikliğin bugüne kadar giderilmemesinden de fevkalade rahatsız olmuştum” dedi.

“BATMAN’A DEĞER KATACAK”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Şehir açısından bu eksiklik pek çok konuda önümüze bir engel olarak çıktı. Bu tür projeler Batman’a çok ciddi değer kazandıracak. Bu bölge lokasyon olarak, hızla büyüyen ve gelişen bir bölge. Burada bir kültür ve yaşam merkezi ile 5 yıldızlı otel güzel olacak, şehre de bir değer katacak. Zincir otellerin şehre gelmesi kendi müşterisini de şehre taşıyacaktır diye düşünüyorum. Böyle bir dönemde böyle bir cesareti gösteren girişimcilerimize başta Rıdvan Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimizde iki 5 yıldızlı otel yatırımının daha yapılacak olması güzel bir gelişme.”

MÜJDECİOĞLU: “400 KİŞİYE
İSTİHDAM SAĞLANACAK”
Törende yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırımla 400 kişinin istihdam edileceği yaşam merkezi hakkında bilgi veren Erzenia AVM Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Müjdecioğlu: “16 Bin metrekare kiralanabilir alana sahip ve 37 mağaza ile faaliyet gösterecek olan alışveriş ve yaşam merkezinde, 12 kafe ve restoran ile geniş ve konforlu bir yeme-içme alanı bulunuyor. Üstü açık, meydan ve sokaklardan oluşan yapısı ile Erzenia AVM Batman’ın en büyük outlet merkezi olacak. Toplam proje alanımız 9 bin 300 metrekare, bunun 4.500 metrekaresi açık alan olmak üzere planlandı. Tüm projeyi 24 ay içinde tamamlayacağız. Yaşam merkezinde çocuklar için büyük bir eğlence alanı, bölgeye hitap edecek kongre binası, 37 mağaza, 12 kafe ve restoran, 350 araçlık otopark, ve 5 yıldızlı Ramada Plaza by Wyndham yer alacak ” diye konuştu. 350 Araçlık otoparka sahip olan Erzenia’nın kiralama ve yönetiminin CMR Danışmanlık tarafından yapılacağını da aktaran Müjdecioğlu, 608 bin kişilik nüfusa sahip Batman’da yaptıkları AVM’nin marka mağazalar ve konsepti ile çevre iller içinde bir çekim merkezi olacağına dikkat çekti.

RAMADA PLAZA BATMAN’DA
Ramada Otel Türkiye ve Balkanlar İş Geliştirme Direktörü Murat Özel de törende konuştu. Ramada markasının Batman’da olmasından mutluluk duyduğunu belirten Özel: “Bu nitelikli ve güzel yatırım için ayrıca Batmanlı yatırımcımızı da tebrik ediyorum” dedi. Otel hakkında bilgiler veren Özel: “Otel bünyesinde 108‘i Standart, 1’i Engelli ve 11‘i Suite olmak üzere toplam 120 odamız olacak. Ayrıca yine otelin içinde 5’i 30 kişilik, 2’si 500 kişilik ve 1’i 1.200 kişilik çeşitli konseptlerde kongre ve toplantı salonları olacak” diye konuştu. Ramada Plaza by Wyndham Otel’in inşaat sürecini ve otel işletmeciliğini ise yine Rıdvan Müjdecioğlu yönetimindeki Arces GYO yapacak. (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim