**Üç dönemdir Yeni Mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Ali Fırat; “Semtimizin adı her ne kadar Yeni mahalle olsa da eski bir semtiz. Ne taziye evi ne de yeşil alanın bulunmadığı tek mahalleyiz” dedi.
“MAHALLEMİZ YENİLENSİN”
İluh, Akyürek ve Çarşı’dan sonra eski semt olarak bilinen Batman’ın Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat, bazı hizmetlerden yoksun olduklarını söyledi. 5 Bin nüfuslu Yeni mahallede park, yeşil alan ve taziye evinin bulunmadığını belirten Muhtar Fırat, “Üç dönemdir mahalle muhtarlığını sürdürüyorum. Maalesef semtimizde nefes alabilecek ne bir yeşil alan ne de bir park var. Yıllar önce yapılar iç içe yapıldığından sorunlar adeta dizboyu” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ”

Muhtar Fırat, şöyle devam etti; “50 Yıl aradan sonra ilk kez mahallemizin su hattı yenilendi. Asbestli borular değiştirildi. Bazı mahallelerin kentsel dönüşüm programı kapsamına alınacağına dair duyumlar alıyoruz. Semtimizin de unutulmamasını istiyoruz. Mahallemiz her ne kadar Yeni ise de her şeyimiz eski. Birçok mahallenin taziye evine kavuştuğu bir dönemde hala sokaklarda taziye çadırı kuruyoruz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda mahallemizin sorunlarına el atmasını istiyoruz.” (Hasan Hüseyin Çelebioğlu)

Editör: TE Bilişim