** Terör saldırısına kurban giden şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı, Çok Programlı Lise’ye verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Kaymakamlık’tan aldıkları kararla okulun ismini değiştirdiklerini söyledi. Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, olayın yaşandığı Hastane Caddesi’ne de Şenay öğretmenin adının verileceğini söyledi.

ADI, ARTIK OKULDA YAŞIYOR
7 Ay süreyle görev yaptığı Kozluk Çok Programlı Lise’ye, şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verildi. Çorum’daki cenaze törenine Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile birlikte katıldıklarını belirten Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Kaymakamlığın aldığı kararla okulun adına şehit öğretmenin adını verdiklerini söyledi. Yalçın’ı unutmayacaklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Toprak: “Şenay öğretmenin adı, okulumuzda ölümsüzleştirilecek. Gerek ilçe sakinleri, gerek veliler, gerekse de mesai arkadaşları ve öğrencilerin isteği üzerine okulumuzun adına Şenay Aybüke öğretmenin ismini verdik. O, hep kalbimizde yaşayacak” dedi. Öte yandan dün ikindi saatlerinde okul tabelasını değiştiren okul yöneticileri, öğrencilerle birlikte akşam saatlerinde Şenay öğretmen için düzenlenen yürüyüşe katıldılar.

OLAYIN YAŞANDIĞI CADDENİN
ADI DA DEĞİŞİYOR
Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık ise Belediye Meclisi’nin aldığı kararla hastane cadde ismini ‘Şenay Aybüke’ olarak değiştirileceğini söyledi. Önümüzdeki hafta caddenin yeni isminin tabelasını asacaklarını kaydeden Başkan Işık, şöyle konuştu: “İlçemizin huzurunu bozmaya yönelik bu olayın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Mesleğine doyamayan bir eğitimci arkadaşımızı kaybettik. Ayrıca Bekirhan’da bir uzman çavuşumuz şehit oldu. Olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Olay, tamamen şahsıma yönelikti. Yeğenim Muhammed’in bulunduğu araca 16 mermi isabet etti. Ancak o anda tek bir kurşunun öğretmenlerin bulunduğu araca isabet ederek, Şenay öğretmeni aramızdan alması bizi sarstı. Çorum’daki Yalçın ailesini telefonla arayıp, başsağlığı dileğinde bulundum. Aileyi yakın bir tarihte Kozluk’a da davet ettim. Acımız büyük.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim