*Listeleri kesinleşen iddialı partilerin Milletvekili adayları bugün partililerce karşılanacak. HDP ve AK Parti Milletvekili adaylarına Batman-Diyarbakır il sınırında karşılama töreni yapılacak. İki parti birer saat arayla adaylarını karşılayacak.

 

PARTİLERDE SEÇİM STARTI

 

Batman'da iddialı iki parti olan HDP ve AK Parti, bugün Ankara'dan gelecek Milletvekili adaylarına karşılama töreni yapacak. Batman-Diyarbakır il sınırındaki Bardakçılar dinlenme tesisi önünde birer saat arayla AK Parti ve HDP'nin Batman Milletvekili adaylarına karşılama töreni düzenlenecek. Saat 14.30'da AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, adaylardan Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz ile İl Başkanı Diyaeddin Uçar, partililerce karşılanack. AK Partili üç aday daha sonra il binasında partililerle bir araya gelecek. Adaylar, partililere seslenecek.

 

HDP'DE KARŞILAMA 15.30'DA

Halkların Demokratik Partisi'nde ise Milletvekili adayları 15.30'da karşılanacak. HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, Ankara'dan gelecek Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız'a görkemli bir karşılama töreni yapacaklarını belirtti. AK Parti karşılama töreninin ardından HDP kitlesinin il sınırındaki aday karşılama törenine geleceğini ifade eden İl Eş Başkanı Karaağaç, "Kitlemiz tarafından adaylarımıza coşkulu bir karşılama töreni düzenleyeceğiz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Karşılamaya aday adayları da katılacak" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim