Cinsel saldırı sonrası intihar eden ve önceki gün hayatını kaybeden Batmanlı 18 yaşındaki İpek E.’nin olayı Türkiye gündemine oturdu. Siirt’te görev yapan ve tutuksuz yargılanan uzman çavuş Musa O.’nun tutuklanması için 400 Bin twit atıldı. Büyük tepkiler sonrası şahsın tutuklanması için karar çıktı.

TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Siirt’te uzman çavuş Musa O.’nun cinsel saldırısı sonrası intihar eden ve önceki gün Batman’da tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybeden İpek E.’nin olayı, Türkiye gündemine yerleşti. Vefat sonrası cinsel saldırı olayının faili Musa O.’nun tutuksuz yargılanmasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok sanatçı, siyasetçi, akademisyen ve binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından ‘tutuksuz yargılama’ kararına tepki gösterildi. 24 Saatte Türkiye genelinde yaklaşık 400 Bin twit atılarak, İpek E. için adalet istendi. Tepkiler sonrası davanın görüldüğü Siirt Ağır Ceza Mahkemesi, uzman çavuşun tutuklanması için yakalama kararı çıkardı.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Batmanlı 18 yaşındaki İpek E.’yi ölüme sürüklemekle suçlanan Uzman Çavuş Musa O.'a ilişkin iddianameyi kabul eden Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Siirt’te görev yapan Orhan, olay ile ilgili bir süre önce açığa alınmıştı. Uzman Çavuş Musa O., tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bunun üzerine Batman ve Siirt Baroları harekete geçti. Cinsel saldırıyı kanıtlayan Adli Tıp raporuna rağmen şahsın serbest kalması büyük tepki görmüştü. Büyük tepkiler sonrası Musa O. için tutuklama kararı çıktı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim