İLK KONGRE BATMAN'DA YAPILDI
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Batman’daki ilk il kongresine katıldı. Salon Rezidans'taki kongreye tek listeyle gidildi. Kurucu İl Başkanı Abdulbaki Polat, il başkanlığına seçildi. Eşi Sera Davutoğlu ve bazı kurucu yöneticilerle il kongresine katılan Davutoğlu, salondakilere Kürtçe 'Roj Baş. Ser sera ser çava’ diyerek seslendi. Batman'ın da aralarında bölge illerinin çok acılar çektiğini belirten Davutoğlu: "Kongre sürecimiz başladığında il kongresini gerçekleştirme şartlarını yerine getiren ilk ilimize bizzat gelerek il kongrelerimizi başlatacağız diye söz vermiştim. Yiğit Batmanlı kardeşlerim “biz varız” dediler ve gerekli ilçe kongrelerini kısa bir sürede tamamlayarak bu bayrak yarışını başlattılar. Bu başarıya imza atan değerli il başkanımız Abdülbaki Polat’ı değerli kurucular kurulu üyemiz Diyaeddin Uçar’ı, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizi, gençlik ve kadın kollarımızı ve bu sürece emekleriyle katkıda bulunan bütün gelecek gönüllülerimizi tebrik ediyorum" dedi.

"ACILARI UNUTMADIK"
Genel Başkan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu güzide şehrimiz, bu güzel bölgemiz, güzel insanlarımız çok büyük acılar çekti. Uzunca bir süre karanlık olaylar yaşadı. Faili meçhuller, hukuksuzluklar, haksızlıklar… Batmanımız, bölgemiz bu acıları tecrübe ederek yaşadı. Bu acıları unutmuş değiliz, maalesef henüz bitirebilmiş de değiliz. Bugün bütün bu acıları 1980’lerde, 1990’larda en yakından hissetmiş bir kardeşiniz olarak bulunuyorum. Bizler bu acıları sonlandırmak, toplumsal yaraları sarmak, her türlü ötekileştirmeyi sonlandırmak, Rabbimizin insana bahşettiği haklarını teslim etmek ve adaleti ikame etmek için elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ettik. Ama sizlere, Türkiye’ye ve milletimize huzuru, adaleti ve insan onurunu korumayı çok gördüler. Hiç kimsenin bu ülkede aidiyet sorunu hissetmemesini çok gördüler. Ülkemiz geçen yüzyılın kimlik tartışmalarının ve en temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin şikâyetlerin devam ettiği bir ülke olmamalıdır. Batmanlı kardeşlerimizin kendisini özgür, eşit ve huzurlu hissetmediği bir Türkiye’de biz de huzurlu olamayız."

"AYASOFYA CAMİNİN AÇILMASINA SEVİNDİK"
Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde Ayasofya camisinin açılmasına değinerek: "Biliyorsunuz hepimiz fethin sembolü Ayasofya caminin açılmasından gururlandık, mutlu olduk. On yılların özlemi bitiyor diyerek Danıştayı tebrik ettik ve karara destek verdik. Karar sonrasında geçtiğimiz iki hafta içinde katıldığım uluslararası zoom toplantılarında bu kararı savundum. Dün ortak bir onuru ve sevinci yaşama hazırlığındayken sergilenen tutum bu sevince gölge düşürmüştür. Ayrımcılık statünün, mevkinin ve makamın geçerli olmadığı camiye de taşımıştır. 86 Yıl sonra Ayasofya Cuma namazı için makbul bir ‘seçkin cemaat’ e açıldı. Gelecek Partisi adil bir gelir dağılımı, şeffaf bir ekonomi, tam bir hukuk devleti için geliyor." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim