BATMAN’DAN TEPKİ
Şanlıurfa Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önündeki bahçede Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun basın açıklaması sırasında canlı bomba eyleminde 28 kişinin ölümü ve 100 kişinin de yaralanmasına neden olan olaya, Batman’daki siyasi partiler ile Belediye Eşbaşkanları sert tepki gösterdi. Mesai bitiminde Atatürk parkı önünde bir araya gelen STK temsilcileri ise basın açıklamasıyla olayı kınadı.

“VAHŞİ BİR TERÖR EYLEMİ” 
Abdulbari Karaağaç (HDP İl Eşbaşkanı): “Yaşanılan insanlık dramının yanında vahşi bir terörist yüzünün göstergesidir. Sosyalist gençlerin girişimini hazmedemeyen emparyalizmin uşağı olan çeteler, devletin desteğiyle Kobane’nin kardeşi olan Suruç’ta ikinci bir katliam olayını gerçekleştirdi. Diyarbakır ile Suruç’taki bomba bir birinden farklı değildir. Hükümet bunu aydınlatılmalıdır. Aksi takdirde istifa etmelidir.”


Mehmet Candemir (DBP İl Eşbaşkanı): “Söyleyecek laf bulamıyoruz. Coğrafyamızı kan gölüne çevirdiler. Hükümet bu olup bitenlere sağır ve dilsiz. Sadece izliyor. Şayet Diyarbakır’daki bomba olayının üzerine gidilseydi bu vahim olay yaşanmayacaktı. Mersin, Adana ve Diyarbakır bombalama olaylarının bir benzeri de Suruç’ta gerçekleşti. O sosyalist gençler birer okumuş gençlerdi, bu ülkenin geleceğiydi. Her şeyden önce bilinçli gençlere saldırı gerçekleşti. Hükümet bir an önce bu olayı aydınlatmalıdır.”


Gülistan Akel (Belediye Eşbaşkanı): “Bu ülkede kardeşlik köprüsü kuran, barış isteyen gençlere alçakça bir saldırı düzenlendi. Türkiye sınır ötesinde bir şey yapamadı ve o savaşın acısı Türkiye’nin içine girdi. Kardeşliğe köprü olmaya çalışan gençlere saldırıydı yapılan. Gençler yine kardeşlik köprüsü kuracak, ‘barış’ diye haykıracak. Artık yüreğimiz dayanmıyor olup bitene. Yeter artık diyoruz; bu katliamı yapanları lanetliyoruz.”



Diyaettin Uçar (Ak Parti İl Başkanı): “Suruç’taki olayı tek kelimeyle lanetliyoruz. Her türlü terör eylemine karşıyız. Canlı bombalı eylemin tarifi yoktur. Suruç’taki olayı insanlığa yapmış bir katliam olarak görüyoruz. Caniliktir. Olayı şiddetle kınıyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim