** Türkiye’de kara altın ‘petrolün’ bulunduğu ilk yer olan Batman, artık tekstille anılıyor. Son 10 yıldaki tekstil yatırımlarıyla sanayicilerin tercih ettiği il olan Batman, tekstilde kabuğunu kırdı. Vali Hulusi Şahin: “Batman’da artık tekstil iklimi oluştu. Tekstilciler daha çok Batman’ı tercih ediyor” dedi.

TEKSTİLDE 25 BİN İSTİHDAM
Batman’da yaklaşık 25 Bin kişinin istihdam edildiği tekstil sektörü her geçen gün büyüyor. Petrol şehri Batman, artık tekstil yatırımları ve üretimle adından söz ettiriyor. Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman’ın tekstilde artık tercih edilen il olduğunu belirterek, firmaların markalaştığına dikkat çekti. Son 10 yıldaki dönüşüme dikkat çeken Vali Şahin: “Batman aslında bir tekstil şehri. Özellikle son 10 yılda çok hızlı bir dönüşüm geçirmiş. 6. Bölge teşvikleri var Batman’da. Fakat bu teşviklerin olduğu tek il Batman değil. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki tüm iller de bu kapsamda. Fakat tekstilciler daha çok Batman’ı tercih ediyor. Çünkü Batman’da artık bir tekstil iklimi oluştu. Genç bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusumuz tekstile çok yatkın. Gençlerimiz bu konuda epey yetkin oldu” dedi.

ABD VE AVRUPA
ÜLKELERİNE İHRACAT
Türkiye’nin her yerinden tekstilcilerin Batman’a geldiğini de kaydeden Vali Şahin, şöyle devam etti: “İlk zorlukları yaşayan tekstilciler sayesinde Batman bu iklime ulaştı. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sayede şu anda Türkiye’nin her yerinden tekstilciler buraya geliyor. İstihdam imkanı bulabiliyor. Tekstil eşittir işçi demek. İşçiniz varsa tekstil yapabilirsiniz. Batman’da genç nüfusuyla beraber ciddi bir tekstil işçisi potansiyeli var. 25 Bin civarında tekstil iççisi var. Ayrıca 250 civarında irili-ufaklı tekstil fabrikamız mevcut. Önemli bir kısmı fason çalışıyor. Fakat son yıllarda tekstilin daha katma değerli kısımları da oluştu. Kendi markası olan tekstilcilerimiz var artık. Batman, tekstilde kabuğunu kırmış bir şehir diyebiliriz. Pandemi sürecinde de tekstilcilerimiz ciddi üretimler yaptı. Hem maske üretiminde çok yüksek rakamlara ulaştılar hem de ameliyat önlüğü üretiminde de çok ciddi çalışmalar var. Özellikle Amerika’ya ve Avrupa ülkelerine yüksek kalitede maske ve ameliyat önlüğü üretiliyor, ihraç ediliyor.”  (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim