KUTLAMALAR RENKLİ GEÇTİ
29 Ekim Cumhuriyet bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da coşkuyla kutlandı. Turgut Özal bulvarı Valilik karşısındaki tören alanındaki kutlamalar renkli geçti. Program kapsamında çeşitli dallarda derece yapan öğrencilere ödül verildi, ardından ise Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibi gösterisiyle alkış aldı. Törene Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı. Törende Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Coşkun Uçarcılar ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, vatandaşları selamladı.

MİNİK İLKER’İN SELAMI
Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunduğu sırada asker çocuğu 4 yaşındaki İlker Gül, elindeki Türk bayrağıyla babası gibi asker selamı vermesi törene renk kattı. Öte yandan törene katılan öğrenciler ise ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, bayramı doyasıya kutladı.

“BÜYÜK HEYECAN VE COŞKUYLA
KUTLUYORUZ”
Törende konuşan Vali Ahmet Deniz ise şunları söyledi: “Ne mutlu ki bugün birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıl dönümünü milletçe büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. 95 Yıl önce çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, bugün bölgesinde liderlik yapan bağımsız politikalar öğreten, mazlumlara kucak açan, insanlığın henüz ölmediğini tüm dünyaya haykıran önemli bir güç haline gelmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz, zorda kalan herkesin sığınacağı güvenli bir liman olmuştur. Bu güçler, terör örgütlerini kullanarak ülkemizin huzur ve güveni bozmak için çalışmakta ve birlik-beraberliğimizi hedef almaktadır.” Kutlamalar, daha sonra tören geçişiyle sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim