** Ak Parti Batman Merkez ilçe kongresine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede son 40 yılın en üst düzeyinde olduklarını söyledi. 93 Belediye’ye atanan kayyumların esnaflara 650 Milyon TL borç ödediğine de dikkat çeken Soylu: “Önceki dönemde 1 Milyon TL’lik işi 5 Milyon TL’ye yapıyorlardı” dedi.

KONGREDE SIKI ÖNLEMLER
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı Ak Parti Batman Merkez ilçenin 6. Olağan kongresinin yapıldığı Salon Elit’te sıkı önlemler alındı. 10 Kişilik AFAD ekibi, salon içinde ve dışında kimyasal madde ile radyoaktif ölçümleri yaptı. AFAD görevlileri, ellerindeki ölçüm cihazıyla kongrenin sürdüğü saate kadar ölçümler yaptı.

ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Merkez ilçe başkanlığı görevinden ayrılan Kenan Özoğul, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Milletvekili Ataullah Hamidi ve İl Koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur’un konuşmalarının ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasının bir bölümünü terörle mücadele ve kayyumların yaptıkları çalışmalara ayırdı.  Terörle mücadelede kararlı olduklarını belirten Bakan Soylu: “40 Yıldır terörle mücadelede en üst düzey noktasındayız. Moral ve teknolojik değişimlerle bu konuda kararlılığımız ortada. Kolluk güçlerimizin kapasitelerini artırıyoruz” dedi.

“KAYYUMLAR 650 MİLYON BORÇ ÖDEDİ”
93 Belediye’ye atanan kayyumların çalışmalarını da değerlendiren Soylu, şöyle devam etti: “93 Belediye, 650 Milyon TL borç ödedi ve en çok borç da esnafa verildi. Batman Belediyesi, şimdiye dek 12 Milyon TL borç ödedi. Yine Batman Belediyesi, 34 proje hazırladı. Oysa önceki yerel yönetimin burada imar paralarını nasıl dağa gönderdiğini de biliyoruz. Sadece Batman Belediyesi değil, Diyarbakır Belediyesi’nde de bu manzara vardı. 1 Milyon TL’lik işi 5 Milyon lirayla yapıyorlardı. Kayyumlar, şehirlere hizmetin en güzelini gerçekleştiriyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim