*Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olan özel kreş ve gündüz bakım evlerinin kuruluş ve kurucu müdürleri ile İl Müdürlüğü yöneticileri kahvaltıda bir araya geldi. İl Müdürü Ümit Çiçek: “Özel kreş ve gündüz bakım evlerinde 861 çocuğa hizmet veriliyor. Hijyen, eğitim ve beslenme konularında denetimleri aksatmıyoruz” dedi.

ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, özel kreş ve gündüz bakım evlerinin kuruluş ve kurucu müdürleri ile İl Müdürlüğü yöneticileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kristal Park’ta düzenlenen programa Vali eşi ve Batman Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, müdürlük yöneticileri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinin kurucu ve kuruluş müdürleri katıldı. Programda Ebru Şahin, özel kreş ve gündüz bakımevlerinin kurucu ve kuruluş müdürlerine çocuklarla ilgili deneyimlerini paylaştı.

“21 ÇOCUK ÜCRETSİZ YARARLANIYOR”
İl Müdürü Ümit Çiçek, özel kreş ve gündüz bakımevleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, müdürlükleri bünyesinde 14 kreş ve gündüz bakımevinin olduğunu söyledi. Özel kreş ve gündüz bakımevlerinin toplam kapasitelerinin 999 olduğunu, 861 çocuğa hizmet verdiklerini, ihtiyaç sahibi olduğunu değerlendirdikleri 21 çocuğu da ücretsiz kreş hizmeti kapsamında özel kreş ve gündüz bakımevi hizmetinden faydalandırdıklarını belirten Çiçek, kreş çalışanlarına ve velilerine yönelik “Mahremiyet” ve “Dijital Risklere Karşı Çocuklar Güvende” konularında eğitimler verildiğine de dikkat çekti. Engelli çocuklar ile ilgili birçok çalışmalarının olduğunu da belirten Çiçek, hafif düzeyde engelli çocukların psiko-sosyal gelişimlerine olumlu katkı sağlayacağından özel kreş ve gündüz bakımevi hizmetinden faydalandırdıklarını kaydetti. İl Müdürü Çiçek, ayrıca kreş ve gündüz bakım evlerinde temizlik, eğitim, personel nitelikleri, güvenlik ve beslenme konularında belirli periyotlarla titizlikle denetlediklerini  sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim