** Çözüm sürecinden ‘çatışmalı’ sürece geçilmesi, eğitimcileri de ürküttü. Geçen yıl Batman’da görev yapan 800 öğretmen kentten ayrıldı.

** Mili Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Batman’a 1.382 öğretmen ataması gerçekleştireceğini söyledi. Ücret karşılığı çalıştırılacak eğitimci sayısı ise 500 civarında.

BATMAN’A 1.382 ÖĞRETMEN
Mili Eğitim Bakanlığı, Batman’a bu yıl 1.382 öğretmen ataması gerçekleştirecek. Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, 800 öğretmenin tayin istediğini belirterek: “Bakanlıktan yeni eğitim-öğretim sezonu için kentimize 1.382 kadro istedik. Batman’dan tayin isteyen 800 eğitimci oldu. Gelecek 1382 eğitimcinin yanı sıra boşluk olacak noktaları da ücret karşılığı öğretmenlerle dolduracağız. Bu sayı da 500 civarında. Batman, yeni eğitim-öğretim sezonuna sorunsuz başlayacaktır” diye konuştu.

250 DERSLİK DAHA
Batman’ın eğitim alanında önünün açık olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Çelik, 250 dersliğin daha kente kazandırılacağını söyledi. Batman geneli 4800 dersliğin olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti: “Özellikle ilk okul ve orta okul kısımlarında derslik açığımız var. Ancak bu açığı hızla kapatmak için gerekli planlamaları yapıyoruz. İlk etapta 250 dersliği daha kente kazandıracağız. Batman’ın yaklaşık bin dersliğe daha ihtiyacı var.”


Milli Eğitim’e 63 norm fazlası kadro

Batman ve Kozluk Belediyelerinden 63 norm fazlası işçi, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçiş yapacak. Kozluk Belediyesi’nden 26 işçi, Batman Belediyesi’nden de 37 işçinin kadrosu Milli Eğitim’e aktarılacak. Mili Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, geçişi sağlanan kadrolarla ilgili gerekli planlamaların yapılacağı belirtti. 

Editör: TE Bilişim