*Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri üç farklı operasyonda çok miktarda uyuşturucu maddesi ele geçirirken, 8 kişi ise tutuklandı.

EVLERE OPERASYON
Batman Emniyet Müdürlüğü, farklı tarihlerde gerçekleştirdiği ‘Narkogüç’ operasyonlarında çok miktarda uyuşturucu maddesine el koydu. 12 Mart ve 15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonda iki evde arama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu işlediği değerlendirilen şahıslara yönelik, dedektör arama köpekleri Linda ve İka’nın katılımıyla 2 farklı evde operasyon yapılmış ve 6 şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcısı’nın talimatları ile gözaltına alınmışlardır. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda; 4 Kilo 232 Gram Toz Esrar, 26,24 Gram Metamfetamin, 3,09 Gram Kubar Esrar, 0,72 Gram Eroin, 1 Adet Sentetik Ecza, 0,90 Gram Sentetik Kannobinoid, 2 Adet Hassas Terazi ele geçirilmiştir ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 77 Bin 930 TL paraya el konulmuştur. 6 şahıs şubemizde yapılan işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ KAÇTI
EKİPLER YAKALADI
22 Mart’ta gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda ise ekipler kovalamaca sonucu yakaladığı araçta 11 kilo 462 gram ‘skunuk’ madde uyuşturucu ele geçirdi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı yönünde bilgi alınmış olup, yapılan çalışmalar ve kovalamaca sonucunda yakalanan araçta, Cumhuriyet Savcısının talimatları ile adli arama yapılmış ve yapılan aramada; 11 kilo 462 gram skunk uyuşturucu maddesi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen (6 BİN 610 TL ve 3800 dolar) paraya el konulmuştur. 1 Şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmış olup, 2 şüpheli şahıs tutuklanmıştır.” 

Muhabir: RECEP AKIN