*Batman Üniversitesi’ndeki 48 öğretim görevlisi, 8 lisede toplam 8000 öğrenciye Haziran ayına kadar ders verecek. Batman Valisi Ekrem Canalp, ‘Akademisyenler liseli öğrencilerle buluşuyor’ projesi kapsamında liseli öğrencilerin üniversite sınavları için de büyük motivasyon olacağını söyledi ve ekledi; “Bu projenin kazananı herkes olacak.”

ÜNİVERSİTE İLE MİLLİ EĞİTİM ARASINDA PROTOKOL
Batman Valisi Ekrem Canalp, daha önce görev yaptığı Edirne’de bir ilçe Kaymakamı’nın hayata geçirdiği ‘Profesörler liselilerle buluşuyor’ projesinin benzeri olan ‘Akademisyenler liseli öğrencilerle buluşuyor’ projesini Batman Üniversitesi ile birlikte hayata geçirmenin sevincini yaşadığını ifade etti. Batman Valiliği konağında düzenlenen proje imza protokol törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve akademisyenler katıldı. Batman Üniversitesi’nde toplam 48 öğretim görevlisinin, her ay 8 lisede vereceği derslerden toplam 8000 öğrenci yararlanacak.

VALİ CANALP, “ÖRNEK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Projenin önemine değinen Batman Valisi  Ekrem Canalp, Edirne’de görev yaparken bir ilçe Kaymakamı’nın hayata geçirdiği ‘Profesörler liselerle buluşuyor’ projesinden etkilendiği söyledi. Vali Canalp, “ Ben bir Vali olarak bir kaymakamımızdan öğrenmenin hazzını yaşadım. Bizler, hepimizi hayatımız boyunca öğreniyoruz. Bazen hocalarımızdan, bazen ailemizden, eşimizden öğreniyoruz. Bazen üstlerimizden öğreniyoruz ve bazen de astlarımızdan öğreniyoruz ve bazen de tuhaf gelebilir ama kendi öğrencilerimizden öğreniyoruz. Bu hayatın bir gerçeği, bilgi çok büyük, çok geniş çok kapsamlı ve belli parçaları beynimize alıyoruz. Bu projenin de bir astımızdan gelmesi, benim için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi.

KURTARAN, “AKADEMİK İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK”
“Akademisyenler Liseli öğrencilerle buluşuyor” projesiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran,  “Hepimiz için çok anlamlı bir proje. Bu çocuklarımız için özellikle hayatları boyunca unutamayacakları bir yıl olacak. Çünkü ilk kez üniversite hocalarıyla belki bir kısmının hayalinde bile olmayan böyle bir uygulama ile karşılaşacaklar. Bu onların kişisel gelişimlerini onların hayata dair beklentileri gerçekten çok önemlidir. Önümüzdeki dönemlerde Batman Üniversitesi ile yapacağımız akademik işbirlikleri ilimizin eğitimine ciddi katkı sunacaktır. Batman Üniversitesi’nde yüksek lisans için öğretmenlerimize kontenjan talebinde bulunacağız” dedi.

“HAYATA DOKUN PROJESİ BAŞLATMIŞTIK”
Geçen yıl başlattıkları ‘hayata dokun’ projesi kapsamında derse girdiğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şunları kaydetti; “Öğretim üyelerimizle bu yıl bu projenin devamı daha da genişleyecek. Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın katkılarıyla ‘Akademisyenler Liseli öğrencilerle buluşuyor’ projesi kapsamında daha geniş bir rakamla daha büyük bir sayı ile daha fazla öğrenciyle buluşmayı amaçlıyoruz. Batman Üniversitesi kabuğundan sıyrılıp, kampustan dışarıya çıkmak istiyoruz. Sadece öğrencilerimize yönelik değil, Batman Üniversitesi olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında ilimizdeki öğretmenler için de farklı platformlarda Batman Üniversitesi bu anlamda katkı sundu.”

 “LİSELİ ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SAĞLAYACAK”
Vali Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu projeyi gönüllü hocalarımızla hiçbir maddi menfaat beklemeden sadece içlerinden iyilik duygusundan hareket etmek suretiyle hayata geçiriyor olmanın gurunu yaşıyorum. Ümit ediyorum ki, bu proje ile birlikte Batmanlı evlatlarımız üniversite sınavlarına çok daha farklı motivasyonla çalışacaklar. Mesleklerini seçerken kendi çıtaları çok daha yükseğe çıkaracaklar, hedeflerini çok daha büyük hedeflere belirleyecekler.  Bu projenin kazananı herkes olacak. Sizler de olacaksınız, evlatlarımızda olacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim