** Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Kaymakamlıkla birlikte hazırladıkları meydan projesi başta olmak üzere ilçenin çehresini değiştirecek bazı projelere Temmuz ayında başlanacağına dikkat çekti ve ekledi; “75 Yıllık Sason tarihinde görmediği yatırımlarla buluşacak.”

SASON’DA KÖKLÜ DEĞİŞİM
Batman’ın 11 Bin nüfuslu Sason ilçesi, 75 yıllık ilçe döneminde devasa yatırımlarla buluşacak projelerin hayata geçmesi için gün sayıyor. Bir bölümü Kaymakamlıkla hazırladıkları projelerin ilçede köklü değişim getireceğini belirten Belediye Başkanı Cuma Uçar; “İlçe merkezindeki mevcut meydan tamamen değişecek. 20 dönümlük alana yeni Hükümet Konağı, ilçe Emniyet Müdürlüğü binası, Belediye binası, çok katlı Kültür binası ve Öğretmenevi yapılacak. Meydanı da baştan sona yenileceğiz. Yine meydanı ıslah projesi kapsamında eski camiyi de yıkacağız, yerine modern bir ibadet evi yapacağız. Meydanımızı da Sason’un coğrafi yapısına uygun yapacağız” dedi.

“40 YILLIK İMAR PLANI DEĞİŞECEK”
İlçede 40 yıldır dokunulmayan imar planında da köklü değişikliklere gideceklerini ifade eden Başkan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sason’un yeni imar planı yapılıyor. Yıllardır kimsenin dokunmadığı bu sorunu da biz çözeceğiz. Sason’un 75 yıllık imarı da köklü çözüm bulmuş olacak. İlçe merkezindeki çarpık yapılaşma ortadan kalkacak. Yine 2018’de yapacağımız projeler arasında Şat ve Şeru dereleri de yer alıyor. DSİ 3’er kilometre uzunluğundaki dereleri bu yıl içerisinde ıslah edecek. Ayrıca ilçemizde 80 derslikli 15 yeni okul yapımı da programa alındı.”

SASON’A 500 KONUTLUK PROJE
Toplu Konut İdaresi ile yaptığı görüşmelerde 500 konutluk projenin planlandığını söyleyen Başkan Uçar, şunları kaydetti: “Sason’a 500 konut projesi planlandı. Yeni konutlarla birlikte ilçemizin ihtiyaç duyduğu 50 yataklı Devlet hastanesi projesi de hazırlandı. Yeni halı saha için Gençlik ve Spor Bakanlığından ilçemize ödenek çıktı. Yine ilçemizin su ihtiyacını karşılayacak Kınalı su projesi de kısa sürede tamamlanacak. Sason’a saatte 400 ton cazibeli su akmış olacak. 150 bin nüfusa yetecek içme suyu projesinin de yılsonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz.”

“YOLLARA ASFALT VE BETON”
Sason’a yapılacak projelerde her zaman desteklerini gördüğü Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’e teşekkür eden Başkan Uçar; “Kaymakamlıkla birlikte hazırladığımız projelerin yüzde 20’si bile yılsonuna kadar biterse ilçemiz hizmetlerle ihya olur. Ankara’ya sık sık gitmemizin bir nedeni de bu projeleri takip etmektir. Sason, yıllardır hizmette susamış bir ilçe. Bu projeler Sason’un makus tahlilini değiştirecektir. Ayrıca ilçe merkezinde 6 kilometre yol asfaltlanacak. Yine 4 kilometrelik yolda betona kavuşacak. Sason’un köylerinin tüm yolları elden geçirilecek. Bir bölümü de betonla kaplanacak. İlçe girişinde de Karayolları yolun kenarlarını mesire alanına dönüştürecek. Sason bu hizmetleri hakkediyor” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim