“OSB’DE İSTİHDAM ALANLARI ARTIYOR”
Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne Müteşebbis Heyetinin toplantısına katılan Vali Hulusi Şahin, toplantı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Vali Şahin’i OSB ziyaretinde Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul, yönetim kurulu üyeleri Hadi Yalçın, Remzi İnsel ve OSB Müdiresi Zeyep Akbel karşıladı. OSB’de bir süre önce açtıkları 29 parselde 25 yatırımın yükselmeye devam ettiğini belirten Vali Şahin: “Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme bölgesindeyiz. Geçen yıl bu zamanlar burası tarlaydı. Şu anda binalar yükselmiş vaziyette. Bir taraftan altyapı çalışmaları devam ederken, bir yandan da sanayicilerimiz kendi parsellerinde yoğun bir çalışmayı beraberinde yürütüyorlar. Bu alanda 29 parsel inşa çalışması sürüyor.  Bu 29 parsel kış aylarında tahsis edildi. Geçtiğimiz ilkbahar ve yaz boyunca yani pandemi günlerinde de durmaksızın çalışarak burada yoğun bir mesai uyguladık. Sonuç olarak 29 parselimizin 25’inde sanayicilerimiz fabrikalarını yükseltiyorlar. Biz de altyapı çalışmasını son seviyeye getirdik” dedi.

70 PARSEL DAHA YATIRIMCIYA AÇILACAK
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Burada tahminimiz 3 bin istihdamın olacağı yönünde. Organize Sanayi Bölgesinde ben göreve başladığımda 4200 kadar istihdam vardı. Şu anda 6 bin civarında. Burası devreye girdiğinde biz 10 binli rakamlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda burada artık işçilerin mesaiye gidip geldiğini hep birlikte inşallah göreceğiz. Ayrıca bunun hemen devamında 70 parselimiz daha olacak.  Bin 300 dönüm üzerine bir genişleme alanı var. Bu alanla ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaları da kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. O parselleri de sanayicilerimizle de buluşturacağız.”

“OSB’NİN YARISINI TEKSTİL
SEKTÖRÜ OLUŞTURUYOR”
Geçtiğimiz günlerde tekstilcilerin yaptığı açıklamalara da değinen Vali Şahin: “Geçenlerde gazetelerde tekstilci işadamlarımızın bir açıklaması oldu. Biz tekstilcilerimizi çok seviyoruz. Nitekim şu anda OSB’de 51 tekstil fabrikası var. Yeni alanda ise 16 tekstil sanayicimize yer verdik. Organize Sanayinin yarısından fazlası tekstildir. Dolayısıyla bizim tekstilcilerimizi ne kadar desteklediğimizin güzel bir örneğidir. Fakat biz aynı zamanda toprağımızı da suyumuz da havamızı da çok seviyoruz. Dolayısıyla toprağımız kirlenmesin, havamız zehirlenmesin, suyumuz toksin haline gelmesin istiyoruz. Bazı sanayici arkadaşlarımız kuralsızca çalışmak istiyorlar. Buna müsaade etme şansımız yok. Özellikle ‘yıkama’ gibi tekstilin bazı kirli unsurları var. OSB’de yeterli arıtma bulunmamasından dolayı şu anda onlara yardımcı olamıyoruz. Tekstilcilerimizin kısmen haklı oldukları yönler de var. Arıtmanın yetersiz olduğu söz konusu olabilir. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları tamamladık, Bakanlığa arz ettik. Bakanlığımızın onayının ardından proje ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

“SORUNLAR ARSASIZLIKTAN YAŞANIYOR”
OSB’nin yüzde 100 dolulukla çalıştığına da dikkat çeken Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bizim arsamız yok ki birilerine veremedik de başka yere gitti. Parsellerimiz dolu ve şu anda 200 üzerinde yatırımcımızın bizden arsa talebi var. Biz bu 200 yatırımcımıza arsa verebilmiş değiliz. Yüzde 100 dolulukla çalışıyoruz, o nedenle yeni alanı devreye koymaya çalışıyoruz. Sorun OSB yönetiminden kaynaklanmıyor, arsa vardı da vermediler; hayır. Elimizdeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz.  Yeni alanda 70 sanayicimize yer tahsis edeceğiz, peki sorunu çözülecek mi? Yine çözülmeyecek. Batman hızla gelişiyor ve sanayicilerimizin çok büyük talebi var. Sayısız telefon alıyoruz, ‘biz de gelmek istiyoruz’ diye, biz de onlara yetişmek için 2. Sanayi Bölgesinin hazırlığını yapıyoruz. Şuna kadar kaçırdığımız firmaların durumu OSB yönetiminden değil, arsasızlıktan oluyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim