*Batman’ın çevresindeki akarsulara açılan balıkçılar avladıkları turna ve sazanlarla dönmenin sevincini yaşıyor. 60 Kiloluk turnaları tezgahlara çıkaran balıkçı satıcıları: “Turna ve sazan zamanı olması vatandaşlara yarıyor” diyorlar.

“KALİTE VE FİYATLAR TEZGAHA YANSIDI”
Kış mevsiminde balıkçıların yüzü gülüyor. Batman’ın çevresindeki akarsulara açılan balıkçılar, avladıkları turna ve sazanlarla dönmenin sevincini yaşıyor. Geçen yıla göre bu yıl turna ve sazanların daha fazla olduğunu belirten balıkçılar: “Balığın artmasıyla vatandaşlar daha ucuz balık yeme fırsatı buluyor. Kalite ve fiyatlar tezgaha yansıdı. Şu anda turna ve sazan zamanının olması vatandaşlara yarıyor. Şu anda turnanın kilosu 30 TL’den satılıyor. Vatandaşlar daha çok balık tüketsin istiyoruz” diye konuştular. Balık tezgahlarının önü ise balık severlerin akınına uğruyor.

TEZGAHLAR SÜSLEYEN TURNALAR
Batman Çayı ve Dicle Nehri’nde 55 ile 60 kilo arasında değişen turnaları ağlarla avlayan balıkçıların kent merkezindeki pazarcıların tezgahlarına çıkardıkları balığın kilosu 30 ila 40 TL arasında alıcı buluyor. Balık avlama sezonuyla birlikte Dicle Nehri, Batman Çayı ve Botan’da balık avına çıkan balıkçılar, bereketli bir sezon geçirdiklerini söylediler. Elma Sokağı girişindeki Gökdeniz Balıkçılık Sahibi Enver Saydan: “Turnanın tümünü alacak vatandaşa kilosunu 30 TL’den, kiloyla alacak vatandaşa da 40 TL’den satıyoruz. Şifa olan turnalar diğer balık çeşitlerine göre daha çok satılıyor. Tezgaha bıraktığımız gibi alıcısı çıkıyor’’ dediler. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim