** Sıcak ve kurak iklimi seven kırmızı mercimek, Batman ve yöresinde rekora koşuyor. Kırmızı mercimek üretimi geçen yıla oranla yüzde 10’luk artışla 60 bin tonu buldu.

BATMAN’DA KALİTELİ MERCİMEK
Bölgede kırmızı mercimek üretiminin yüzde 30’unun gerçekleştiği Batman yöresinde bu yıl üretim, yüzde 10’luk artışla Batman’da 60 bin tonu buldu. Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde modern işleme ve paketleme tesisi kuran Mersan fabrikası sahipleri Mehmet Salih Yanaç ve Abdulkadir Yıldız: “Dünyada en kaliteli mercimeğin illerden biri de Batman’dır. Çevredeki bazı illerin de aralarında bulunduğu 4-5 il’de 350 bin tonu aşkın rekolte gerçekleşti” diye konuştular.

“MERCİMEĞE TALEP YÜKSEK”
Yanaç ve Yıldız, şöyle konuştu: “İçerdiği zengin protein ile beslenmede önemli bir yere sahip kırmızı mercimek üretiminde Batman’da sürekli bir artış var. Batman mercimeğini daha çok Gaziantep, Mersin ve Adıyaman illeri tercih ediyor. Kabuklu mercimeğin tonu 2100 liradan alıcı buluyor. Bölgede Batman mercimeğine rakip ürün yok. Türkiye’nin dört bir yanına ürünümüzü ulaştırıyoruz. Batman’ın kırmızı mercimeğine her zaman talep var.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim