** Batman’da yaklaşık bir yıldır dağıtılmaya başlanan çipli yeni nüfus cüzdanı alanların sayısı 98 Bin 600’ü buldu. İl geneli 600 bin nüfusu bulan Batman’da 6 kişiden 1’i yeni kimliğe kavuştu. Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Resul Seren: “Devletimizin hedefi 5 yıl içerisinde tüm vatandaşlarımızın yeni çipli kimlik sahibi olmasıdır” dedi.

“YENİ KİMLİKLER 1 HAFTADA
TESLİM EDİLİYOR”
Batman’da 98 Bin 600 kişi yeni çiplik kimlik kartı aldı. Batman Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Resul Seren, merkezde 77 bin kişi, il genelinde ise 98 bin 600 kişinin yeni çipli kimlik sahibi olduğunu belirtti. Seren, şunları söyledi: “Yeni nüfus cüzdanı başvurusu için 1 adet biometrik fotoğraf ve kendini tanıtıcı resmi belgesi yeterli. Başvuruların ardından en geç bir hafta veya 10 günde yeni kimlikler adreslere teslim ediliyor. Batman’da şu anda çipli yeni kimlik kartı alanların sayısı 98 bin 600. Yani il genelinde nüfusa göre 6 kişiden 1’i yeni kimlik almış durumda. Devletimizin hedefi 5 yıl içerisinde tüm vatandaşlarımızın yeni çipli kimlik sahibi olmasıdır.”

PASAPORT VE EHLİYET İŞLEMLERİ NİSAN’DA
2018 Yılının başında planlanan pasaport ve sürücü belge başvurularının Nüfus Müdürlüklerinde alınma işlemleri 2018’in Nisan ayına ertelendi. Gerekli altyapı çalışmalarına devam ettiklerini belirten İl Müdürü Seren: “Uygulama Nisan’a ertelendi. Fakat biz yine de altyapı çalışmalarına başladık. Memurlarımız, 1 hafta Emniyet Müdürlüğü’nde eğitim aldı. Memurlarımız, yılbaşından sonra da Antalya’ya eğitime gidecekler. Emniyet Müdürlüğü zaten bu belgeleri verirken bizim altyapı çalışmalarımızdan faydalanıyordu. Biz şuan ki mevcut çalışanlarımızla çalışmaları aksaksız sürdürmeyi planlıyoruz. Uygulama hayata geçerse çipli kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgeleri aynı kurumdan verilecek” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim