**Batman, ihracatta çıtayı yükseltti. 2022’nin ilk 6 ayında tekstil, gıda ve inşaat sektörleri başta olmak üzere toplamda 60 Milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Batman, geçen yılı 6 ayda yakaladı

İHRACATTA SEVİNDİREN RAKAMLAR
Batman, geçen yıl ihracatta ulaştığı rakamları bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdi. TÜİK'in açıkladığı resmi verilerde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ihracatta artış olan iller arasında Batman dikkat çekti. İl genelinde 38, Türkiye genelinde ise 100’e yakın Batman firması Kuzey Irak, Azerbaycan ve diğer Türki Cumhuriyetlere yılın ilk 6 ayında tekstil, gıda ve inşaat malzemeleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda 60 Milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

38 FİRMA İHRACATI BÜYÜTTÜ
Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Gümrük Müdürlüğü, il genelindeki 38 firmaya sağladığı kolaylıklar da rakamların büyümesinde etkili oldu. Batman’da ihracat yapan firmaların bir bölümü, Avrupa ülkelerine tekstil ve bahçe eşyaları ağırlıklı olmak üzere birçok üründe ihraç etti. Batman firmalarının 6 aylık performansı ihraç için umut verdi. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim