** Özyönetim açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle aralarında seçilmişlerin de bulunduğu 54 kişi, bugün Kültür merkezi konferans salonundaki ilk duruşmaya katılacak. Adliye’deki fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Kültür Merkezi konferans salonu iki gün süreyle tahsis edildi. 
KÜLTÜR’DE İLK DAVA
Daha çok sosyal aktivitelerin adresi olan Kültür merkezi konferans salonu, bugün ve yarın 54 kişinin yargılanacağı duruşmaya ev sahipliği yapacak. Özyönetim açıklamasına katılan ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen ve görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, DBP eski İl Başkanı Mehmet Candemir’in de aralarında bulunduğu 54 kişinin duruşması bugün Kültür merkezi konferans salonunda başlanılacak. 




MAHKEME SALONU HAZIR
Batman Adliyesindeki fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle Kültür merkezi konferans salonu, iki gün süreyle Mahkeme salonuna dönüştürüldü. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinin savcı, hakim ve sanıkların oturacakları sandalyeler kuruldu. Ses cihazının da kurulduğu mahkeme salonuna bu sabah da bilgisayarlar yerleştirilecek.  Saat 10.00’da başlaması beklenen duruşmanın yarın da devam edeceği öğrenildi. Güvenlik görevlileri Kültür merkezinde tedbir aldı. Kültür merkezi binasında da aktiviteler 2 gün süreyle rafa kaldırıldı.


Editör: TE Bilişim