OKULLAR ARASINDA EN ESKİ BİNAYDI
Batman’ın ilk liseleri arasında bulunan Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi binası, yıkım için gün sayıyor. 53 Yıl önce açıldığında ‘Sanat Enstitüsü’ ve ‘Endüstri Meslek Lisesi’ adıyla hizmet veren Batman Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi hizmet binası, bir süre önce miadını doldurduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilmişti. Bu eğitim yuvasıyla yaşıt olan Batman Lisesi ve bünyesindeki Ortaokul binası ise bir süre önce yıkılmıştı. Şimdi de kent merkezinde okullar arasında en yaşlı bina, yıkım için gün sayıyor.

VALİ ŞAHİN: “YEŞİL ALAN ZARAR GÖRMESİN”
Özel İdare Genel Sekreteri Kadir Özer, Çevre-Şehirlik İl Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile birlikte eski binada incelemelerde bulunan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, binasının yerinde yapılacak projeyi inceledi. Yüklenici firmayı da ‘yeşil alan’ın zarar görmemesi için uyaran Vali Şahin; “Eğitim yuvamızın giriş bölümündeki yeşil alanda bir tek ağaç bile hasar görmemeli. Yeşil alan kesinlikle zarar görmemeli” dedi.

RAMANLI, ÖNERMİŞTİ
1968-1977 Yılları arasında Batman Belediye Başkanlığı yapan merhum Mustafa Ramanlı, ‘Sanat Enstitüsü’ binası yeri olarak belirlediği alana, o dönemler Batman’ın bağlı olduğu Siirt’te dönemin Valisi ile aralarında ilginç bir diyalog olmuştu. Dönemin Siirt Valisi, Başkan Ramanlı’ya, “Okul için bula bula çöl ortasındaki bir araziyi mi seçtiniz?’ sorusunu yöneltmişti. Batman’ın ‘Efsane’ Belediye Başkanı Ramanlı ise 53 yıl öncesinin Siirt Valisi’ne, “Vali bey merak etmeyin. Bu alan 50 yıl sonra şehrin ortasında kalacak” diye yanıt vermişti. Günümüzde bu eğitim yuvası, merhum Ramanlı’nın dediği gibi şehir ortasında kaldı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim