**DEDAŞ’ın üst düzey yöneticileri, Mado tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi. DEDAŞ Genel Müdür Murat Karagüzel: “Batman’da borcunu ödemeyen 51 bin abonenin elektriği kesilecek. Borcunu ödemeyen 400 abonenin elektriği kesildi. Ayrıca kasıtlı kesinti dedikoduları da gerçeği yansıtmıyor” dedi.


KAÇAK VE KAYIP ORANI YÜZDE 75”

Son günlerde elektrik kesintilerinin artmasıyla Batman’da yaşanan protestolar üzerine Dicle EDAŞ üst düzey yöneticileri, basın toplantısı düzenledi. Mado’daki toplantıya Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Genel Koordinatör Necat Tür, Batman İl Müdürü Tekin Türk, basın danışmanları ve gazeteciler katıldı. Kasıtlı elektrik kesinti iddialarının gerçek olmadığını belirten Genel Müdür Murat Karagüzel, kampanyalara rağmen borçlu abonelerin borcunu ödemediğini söyledi. Karagüzel, şöyle konuştu: “Bu yıl bölgemizde ve özelikle Batman’da kış şartları ağır geçti. Bu nedenle bazı sıkıntılar yaşandı. Batman genelinde 107 bin abonenin 51 bini borçludur. Bu rakamın 29 bini kapımıza dahi uğramıyor. Elektrik alıyorlar ama düzenlediğimiz kampanyalara rağmen borcunu ödeme girişiminde dahi bulunmuyorlar. Batman kırsalında ise 20 bin abonemiz var. 8 bin 700 aboneden tahsilat yapamıyoruz. Batman genelinde kullanılan 1 milyon 667 kilowatın yüzde 65’I kaçak, yüzde 15’i ise kayıptır. Bilerek kesinti yapmamız söz konusu değil.”


ORAN, ÇOK YÜKSEK”

Dicle EDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tür ise kaçak ve kayıp oranın çok yüksek olduğunu belirterek: “Kayıp kaçağın giderilmesi için çalışma yapmak zorundayız. Kaçak elektrik oranının yüzde 75 olması kabul edilebilir bir şey değil. Kayıp kaçağın giderilmesi, yatırımların hızlandırılması, kaliteli hizmet için kurum özelleştirildi. Trafolar yeterli değil. Tüm bölgede kayıp kaçak oranı havuzda toplanıyor. Daha sonra bu oran faturalara yansıyor” dedi.



Dicle EDAŞ Bölge Müdürü Karagüzel, bölgedeki elektrik şebekelerinin iyileştirilmesine yönelik yatırımların yolda olduğunu söyledi

Babamızın hatırına yatırım yapmıyoruz”

*Batman’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Dicle EDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel, çarpıcı açıklamalarda bulundu; “Bölgeye yönelik ciddi yatırımlarımız olacak. Babamızın hatırına da yatırım yapmıyoruz.”

YATIRIMLAR YOLDA

Beraberinde Genel Koordinatör Necat Tür, DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ve DESPAŞ Müdürü Serhat Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Dicle EDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel, yeni sistemlerinin her geçen gün oturduğunu söyledi. Bölgedeki kaçak oranının da farkında olduklarını ifade eden Karagüzel, “Yüzümüze karşı ‘biz yiyorduk, siz niye geldiniz’ diye söylemlerde bulunanlar oldu. Belli bir kesimden tepki aldık ama biz bu sorunları aşacağız. Bu işin düzelmesi için de bir dizi yatırım programına yöneldik. Bölgede yeni yatırımlara yöneleceğiz. Bu işi de babamızın hayrına yapmıyoruz. Sıkıntılı bölgelerin taleplerini değerlendiriyoruz” dedi.

ÖZELLEŞTİRMENİN FAYDASINI GÖRECEĞİZ”

Özelleştirmenin yararlarının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağına da işaret eden Karagüzel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bölgede ihmal edilen ve yapılmayan bir dizi yatırımı gerçekleştireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm yatırımların da bu yıl gerçekleşeceği konusunda kesin bir vaadimiz yok. Fakat acil yerlere yönelik DEDAŞ yatırımlara yönelecek. Kırsalda 8600 abone şu ana kadar bize ulaşmış değil. Biz de hizmetin karşılığını almak istiyoruz. Üstelik bazı abonelerin personelimize yönelik hem hakaret hem de darp olayları söz konusu. Kaçak enerji kullanımını makul seviyeye düşürmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek.”

Editör: TE Bilişim