** Seçim bölgesinde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, daha önce 200 yatak kapasiteli olarak planlanan yeni hastane yatırımının 500 yatağa çıkarıldığına dikkat çekti ve ekledi: “Daha önce hastane için 80 dönüm arazi ayrılmıştı. Kapasite artırılınca AFAD’a ayrılan 20 dönüm de hastaneye eklendi. Yeni hastaneyle ilgili prosedürler tamamlanıyor.”

KAPASİTE ARTIRILINCA, TEMEL ATMA GECİKTİ
Güney Raman çevre yolundaki yeni spor tesisleri bitişiğinde yapımı kararlaştırılan 500 yatak kapasiteli hastanenin arazisine 20 dönüm daha eklendi. Erköklü ile Karayün köyleri arasında Milli Eğitim’e ait 80 dönüm arazinin yeni hastaneye yetersiz gelmesi üzerine AFAD tesislerinin başka bir yere kaydırılacağını belirten Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi: “Yer tespiti aylar öncesinde belirlenen yeni hastanemizin yatak kapasitesini 500’e çıkardık. Sağlık Bakanımız sayın Ahmet Demircan, hastane yatak kapasitesinin artırılmasına sıcak baktı ve yeni hastanemizin 500 yatak olarak yapılması kararlaştırıldı. Geçen yıl, temeli atmamız gerekiyordu ama yatak kapasitesi artırılınca temel atma gecikti. Şimdi gerekli prosedürler tamamlandı. Yakın bir tarihte yeni hastanemizin temelini atacağız. Daha önce aynı bölgeye yapılması düşünülen AFAD tesisleri ise başka bir bölgeye kaydırılacak” diye konuştu.

“KADIN DOĞUM HASTANESİ
BU AY İHALEYE VERİLECEK”
350 Yatak kapasiteli ve 11 katlı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yarıda kalan bölümünün de bu ay içinde ihaleye verileceğini kaydeden Milletvekili Hamidi, şöyle devam etti: “Geçen yıl yapımı tamamlanması gereken yatırımların bu yıl içinde bitmesi içinde gayret gösteriyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin kalan bölümü bu ay içinde ihaleye verilecek. Ayrıca SGK yeni hizmet binasının tamamlanması için de çalışmalarımızı sürüyor. İlimizin sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Ayrıca 3 Şubat’ta Batman’a gelmesi beklenilen Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilimize yapılacak yeni yatırımların müjdesini vermesini bekliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim