Batman’ın 19 Mayıs mahallesinde tapuları yaklaşık 50 yıldır arsa sahibinde bulunan mahalle sakinleri tapularına kavuştu. Yıllardır mahallede büyük bir arsa alanı adına olan Yahya Güneş, ev sahiplerine tapu devrinde bulundu. Tapu Müdürü Aziz Şimşek’in de işlemlerin hızlandırılmasında destek olduğu mahalle sakinlerinden Abdurrahman Tağva ve Ali Yiğiz; “Daha önce 38 tapularını almıştı. Son olarak 7 kişi kalmıştık. Bizler de bugün tapularımıza kavuştuk. Tam 50 yıl sonra tapuyu bize devreden Yahya Güneş’e, işlemlerimizin hızlanmasına destek olan Tapu Müdürü Aziz Şimşek ve mahalle muhtarı Mehmet Koladıran’a teşekkür ederiz” dediler. (Reşat Yiğiz)
05 Ağustos 2022 Cuma 17:25
10675 Okunma

Darısı Tılmerc mahallesi sakinlerinin başına. 100 yıllardır tapusuz ve arazisi olmayayan gariban halkı da sevindirin ne olacak.
Aynı durum Batman Bağlar mahallesi Selahattin Nebioğlu sk üzerinde ki arsa sahibileri için geçerli bundan 20 yıl önce aldıkları parsel arsalar tek bir tapu var ama tapu sahibi öldüğü için tapu oğlunun üzerine geçmiş bu adamın oğlu mahalleliler tapularıni devr almak istiyorlar fakat bu tapu sahibinin oğlu devretmemekte ısrar ediyor batman bağlar mahallesi sakinleri mağdur durumda umarım yetkili biri okur da bir el atar bu duruma saygılar