** Batman Fen Lisesi öğrencileri, son günlerdeki cinsel istismar olaylarına tepki amaçlı futbol sahasında ‘İstismara hayır’ figürü oluşturdu. Öğrenciler daha sonra ‘Batman Her yerde okuyor’ kampanyasına destek verdi.

ÖĞRENCİLERİN DUYARLILIĞI
Batman’ın gözde eğitim yuvası Fen Lisesi öğrencileri, gerçekleştirdikleri etkinlikle anlamlı mesajlar verdi. Okulun futbol sahasında toplanan 450 öğrenci önce ‘İstismara hayır’ figürü oluşturdu, ardından Valiliğin başlattığı ‘Batman her yerde okuyor’ kampanyasına destek verdi. Okul Müdürü Mehmet İsen, kitap okuma kampanyası kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek: “Bu kez farkındalık oluşturmak adına 450 öğrencimiz bir araya geldi ve aynı anda Batman okuyor kampanyasına destek verdik. Aynı zamanda ülkemizde son zamanlarda meydana gelen cinsel istismar olaylarına da öğrencilerimiz anlamlı bir tepki verdi” dedi.

“BU OLAYLAR HEPİMİZİN CANINI YAKIYOR”
Okulun İngilizce öğretmeni ve Proje Koordinatörü Emre Arslan ise cinsel istismar olaylarının toplumda tüm kesimlerin canını yaktığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İki amaçla öğrencilerimizi bir araya getirdik. Bunlardan birincisi son zamanlardaki cinsel istismar olaylarıydı. Toplumun yarası olan bu soruna kayıtsız kalmazdık. Bu nedenle öğrencilerimiz anlamlı bir figürle ve güçlü bir sesle istismara ‘hayır’ dedi. Etkinlikteki ikinci amacımız ise Valiliğimizin başlattığı ‘Batman Okuyor’ kampanyasına destek vermekti. 450 Öğrencimiz aynı kitap okuyarak kampanyaya destek verdi.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim