*Temel gıda ürünlerindeki yüksek rakamlar vatandaşı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sattığı ürünlere yöneltti. Yağ ve pirinç almak isteyen yüzlerce vatandaş, sabah erken saatlerde TMO önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. TMO önündeki kalabalık topluluğun manzarası, ‘hayat pahalılığını’ bir kez daha gözler önüne serdi.

VATANDAŞIN TERCİHİ; TMO
Enflasyonun ciddi oranlara yükseldiği piyasada vatandaşların uygun fiyatlarla ürün alma telaşı bir kez daha gözler önüne serildi. Batman Toprak Mahsulleri Ofisi’nden piyasaya göre daha uygun fiyatla satılan ayçiçek yağı ve pirinç satın almak isteyen yüzlerce vatandaş, sabah erken saatlerde kuyruk oluşturuyor. TMO’nun daha önce 129 TL’den sattığı 5 litrelik ayçiçek yağını 135 TL’den satışa sunmasına rağmen büyük ilgi gördü. Ayçiçek yağı piyasada ise 160-190 TL arasında satışa sunuluyor. Piyasada 5 kilosu 100 TL’ye satılan baldo tipi pirinç ise TMO’da 70 liraya satılıyor.

“06.00’DA SIRAYA GİRİYORUZ”
45 Derece sıcaklıkta uygun fiyatla yağ ve pirinç almak isteyen vatandaşlar, kavurucu sıcaktan kendilerini kartonlarla korumaya çalıştı. Sabah 06.00’da TMO önünde olduklarını belirten kuyruktaki bazı vatandaşlar; “TMO’nun ürünleri piyasaya göre daha uygun fiyatla satılıyor. Marketlerdeki ürünlere yaklaşamıyoruz. TMO’daki ürünleri alabilmek için ise sabah 06.00’da sıraya girmemiz gerekiyor. Ürünlere çok ciddi bir talep var. Uzun kuyruklara çözüm bulunmalı. Gerekirse mahallelerde satış ofisleri kurulmalı. 45 Derecedeki sıcakta perişan hale geliyoruz” diyorlar. (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim