**Daha önce ‘sanayi’ yatırımları için tahsis edilen 90 dönümlük arsaya Batman’daki 7 temel lise talipli oldu. Atıl durumdaki arsanın eğitime ayrılması için İl Genel Meclis’in kararı bekleniyor. Meclis’ten onay çıkarsa yaklaşık 40 Milyon TL’lik yatırım gerçekleşecek.

TEMEL LİSELER YATIRIMA HAZIR
4 Yıl önce sanayi yatırımları için tahsis edilen havalimanı kavşağındaki 90 dönümlük arazinin, eğitim yatırımları için tahsis edilmesi bekleniyor. İl Genel Meclisi’nde görüşülecek statü değişikliği için ‘onay’ çıkarsa Batman’daki 7 temel liseye 10’ar dönüm ayrılacak. Temel liselerin toplamda 40 Milyon TL yatırım yapması bekleniyor. İl Genel Meclisi’nin kararını bekleyen kentteki temel lise yöneticileri, alanı ‘eğitim’ kampüsüne çevirmek için yatırımlara start verecek.

TEMEL LİSELERDE 4 BİN ÖĞRENCİ VAR
Batman Temel Liseler Platformu, ‘Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ kapsamında iki yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri taahhüdü yerine getirmek zorunda olduklarına dikkat çekerek; “İlimizin havalimanı kavşağında bulunan ve eğitim alanına çevrilen arsada okul binalarını yapmak için Valiliğe resmi başvuru yaptık. Batman’da bulunan temel liselerde yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu kurumlarda da 600 öğretmen ve personel de bulunuyor. Onay verilirse arsada okul binalarının yanı sıra öğrencilerin ortak faydalanacakları kütüphane, kapalı spor salonu, halı sahalar, olimpik havuz, buz pisti, yaşam alanları, parklar, hayvanat bahçesi ve ibadethane gibi bölümler ile eğitim kampüsü inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu yatırımlarla Batman’ın derslik ihtiyacına da büyük ölçüde katkı sunulacaktır” açıklamasında bulundu. 

Editör: TE Bilişim