**AK Parti Batman Merkez İlçe 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek aday Ali Ural’ın seçildiği kongrede Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Konya Milletvekili Abdullah Ağralı mesajlar verdi. Batman Milletvekili Özdemir: “3Y ile yani yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadelemiz sürecek” dedi.

KONGRE YOĞUN KATILIM
Hafta sonu Güçlü Spor tesislerinde düzenlenen kongre alanına, partililer ateşleri ölçüldükten sonra alındı, sosyal mesafeye ve maske kullanımına özen gösterildi. Kongre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ile başladı. Tek liste ile gidilen seçimde Ali Ural, merkez ilçe başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye’de AK Parti iktidarının yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Özdemir, AK Parti’nin iktidarı devraldığı günden itibaren yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele ettiğini belirterek, yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla savaşmaya devam edeceklerini söyledi.

“BÖLGELER ARASI EŞİTSİZLİK VARDI”
Özdemir, şöyle devam etti: “Biz iktidara geldiğimizde bölgeler arası kalkınmada eşitsizlik vardı. Bizler bölgeler arası kalkınmışlık farkını ortadan kaldırdık. Batman’da asfaltlanmayan köy yolu kalmadı. Köylerde bile okul ihtiyacımız kalmadı. Eskiden hükümetler gelir, gider ama dertler değişmezdi. Hükümetler değişir, sorunlar çözülmezdi. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye bütün sorunları çöze çöze yolculuğuna devam ediyor.”

“BATMAN’IN HİZMETKARIYIZ”
Konuşmasında, ‘Batman sahipsiz’ eleştirilerine de yanıt veren Özdemir: “Bazen Batman basınında ‘Batman sahipsiz’ ifadelerini görüyoruz. Batman sahipsiz ifadesi bazılarının diline pelesenk olmuş. Biz hiçbir zaman bizler Batman’ın sahibiyiz demedik ki. Batman’ın sahibi rolüne de bürünmedik. Batman’ın sahibi yok diyenlere diyoruz ki Biz Batman’ın sahibi değil hizmetkarıyız. Bizler hizmetkar olmak için geldik, Evet Batman’ın hizmetkarı var mı derseniz biz elimizi kaldırırız. Batman’a hizmet için herkesle her platformda yarışacak durumdayız” diye konuştu.

“PANDEMİDE EN BAŞARILI ÜLKEYİZ”
AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman ise Türkiye’nin salgın sürecinde birçok ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulunduğunu anımsatarak , Türkiye’nin pandemi ile mücadele de en başarılı ülkelerden biri olduğunu vurguladı.  Yaman: “Bütün insanlık pandemi ile mücadele veriyor. Yeryüzünde pandemi ile mücadele de en başarılı ülke Türkiye’dir. Amerika, İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke maske savaşı verirken bu kahraman milletin çocukları yüzden fazla ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu. Sağlık sistemimizin gücünü tüm dünya gördü” dedi. AK Parti Konya Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Ağralı ise; “Bu milletin gönlünde bir Recep Tayyip Erdoğan sevgisi var. Şırnak’ta 120 yaşında bir ninemiz beni AK Parti’ye üye yapın diye mesaj göndermiş. Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bütün saldırılara aslında en güzel cevabı o ninemiz vermiştir. Bu çok anlamlı bir cevap” şeklinde konuştu.

GÜR: “TÜRKİYE ÇAĞ ATLADI”
Kongrede söz alan Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ise AK Parti hükümetlerinin sağlık, eğitim, yol, altyapı ve benzeri hizmetlerde Türkiye’ye çağ atlattığını, demokrasi alanında da büyük mesafeler kat edildiğini belirtti. Gür, şöyle devam etti: “Sosyal ve mühendislik alanındaki projeler göz önüne getirildiğinde AK Parti’nin Türkiye’ye nasıl çağ atlattığı ortadadır. 90’lar da yasaklarla yönetiliyordu bu ülke. 28 Şubat’ta Kur’an kurslarının kapatılmasını, İmam Hatip liselerin orta kısımlarının kapatılmasını unutmadık. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci, hamdolsun AK Parti iktidarı ile son buldu. Elbette ki bu Allah’ın bir lütfu ve sizlerin teveccühü ile oldu. Nasıl oldu bu teveccüh? İçimizden bir yiğit çıktı. Bu yiğit halktan biriydi ve yeter dedi. Dünyaya meydan okudu ve insanımızı hor ve hakir gören anlayışı elinin tersi ile iterek insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesini yerleştirdi.” (Ali Arslan-Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim