**Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum Enver Arslan’ın isteği üzerine gazetenin logosunu çizen ressam Mehmet Akbulut, 35 yıl öncesini anlattı; “O yıllarda imkanlar kısıtlıydı. Rapido kalem ve aydınger kağıtla güçlükle logoyu çizmiştik. Renkleri ve çizgileri tutturmak meseleydi. O logo, o gün bugün değişmedi…”

“ÖZEL LOGO İÇİN KAFA YORDUK”

1975 ila 2005 Yılları arasında Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde ressam olarak çalışan 65 yaşındaki Mehmet Akbulut, tam 35 yıl önce çizdiği Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın logosunun mimarı. 2 Mart 1984 tarihinden önce Batman Çağdaş’ı yayın hayatına hazırlayan duayen gazeteci merhum Enver Arslan’ın, logo için kendisinden destek istediğini ifade eden ressam Akbulut, şöyle konuştu; “Merhum Enver Arslan, ağabeyim Şehmus’la samimiydi, yakın arkadaştılar. Batman Çağdaş Gazetesinin yayın hayatına başlayacağını önce bizlerle paylaştı, ardından benden özel bir logo çizmemi istedi. Klasiğin dışında bir logo hazırlamamı isteyince kıramadım. Hem anı hemde gazete uzun süre yayın hayatını sürdürür diye özel bir logo düşündüm. Petrol şehrini en iyi sembolize eden petrol sahalarının atbaşı kulesini uygun gördüm.”

“ATBAŞI, PETROL ŞEHRİNİN SEMBOLÜDÜR”

Yıllar önce Batman Valiliği ile Batman Belediyesi’nin de çizdiği ‘atbaşı’ logosundan esinlendiğine işaret eden ressam Akbulut: “Eski yöntem dediğimiz rapido ve aydınger kağıtlarla Batman Çağdaş’ın logosunu çizdik. Kara altını sembolize eden sade bir atbaşı ve renk seçimi yaptık. Bir ara kısa bir süreliğine Batman Çağdaş’ın logosu değişti. Hatta o kısa dönemdeki logo değişikliğine üzülmüştüm ama sonradan Batman Çağdaş, tekrar eski logosuna döndü. 35 Yıl öncesinin logosunu görünce duayen gazeteci merhum Enver ağabeyi anımsarım. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın. Yıllar su gibi akıyor. Bugün Batman Çağdaş’ın 35. Yıldönümü. Bu gazetenin logosunu görünce yıllar öncesine gidiyorum. Batman Çağdaş’ı bugüne taşıyan tüm emekçileri kutluyor, Çağdaş ailesine nice yıllar diyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim