**35. Yıl dönümünü sade etkinlikle kutlayan Batman’ın ilk günlük gazetesini yöneticiler, oda, STK temsilcileri, meslektaşlar, Çağdaş emekçileri ve okurları yalnız bırakmadı.

**Etkinliğe katılan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, idarecilikten önce yaptığı gazetecilik anısını anlattı ve Batman’ın yerel medyasının objektif haberlerle kamuoyunu aydınlattığını söyledi.

ÇAĞDAŞ KUTLANIYOR
35. Yayın yılına 2 Mart’ta ‘merhaba’ diyen Batman Çağdaş kutlanıyor. Batman’ın yanı sıra Türkiye’deki birçok yerel medya kuruluşu ve önemli yazarların da köşelerinde yer verdikleri Petrol şehrinin ilk günlük gazetesi Çağdaş, Batman’da il yöneticileri, STK ve Oda başkanların da aralarında bulunduğu ziyaretçi akınına uğradı. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, BATSO eski Başkanı Osman Nasıroğlu, Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, bazı il yöneticileri, okurlar, Batman Çağdaş kadrosu, Batman Gazetesi, Batman Medya, Batman Olay ve Objektif Gazetesi yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte 35. Yıl videosuyla nostalji yaşandı.

SARARAN ARŞİVİ İNCELEDİ
Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, hafta sonu Batman Çağdaş’ın konuğuydu. 10 Bine yaklaşan gazetenin sararan arşivindeki ilk sayıları titizlikle inceleyen Başkanvekili Aksoy, Batman Çağdaş yöneticileri Arif Arslan ve Barış Arslan’dan bilgi aldı. 34 Yıl önce gazetenin el dizgisiyle zor koşullarda hazırlandığına işaret eden Başkanvekili Aksoy: “Batman Çağdaş’ın eski sayılarını gözden geçirirken yıllar öncesinden yaptığım gazetecilik gözümde canlandı. Eskiden gazetecilik çok daha zor koşullarda yapılıyordu. Şimdi gelişmiş teknolojiyle daha iyi gazetecilik yapılmalı” dedi. Batman Çağdaş’ın tesislerini beğenen Başkanvekili Aksoy daha sonra Mezopotamya otelindeki etkinliğe katıldı.

ÇAĞDAŞ’IN 35 YILLIK SERÜVENİ
Mezopotamya oteldeki etkinlikte 35. Yıla özel hazırlanan videonun da gösterimi yapıldı. 1984 ila 2018 yılları arasındaki manşetlerin özeti, gazeteye emek verenleri hüzünlendirdi. İlçeden il’e geçiş dönemi ve birçok sorunu manşetlerine taşıyan Çağdaş’ın, Batman’da sorumlu gazetecilik anlayışıyla hareket ettiğini belirten Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan: “Bugün sade bir etkinlikle buraya konuk olanların tümünün Çağdaş’la bir hikayesi vardır. Bu gazete dün olduğu gibi bugün de üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. İdarecilikten önce İzmir’de kısa bir süre gazetecilik yapan sayın Aksoy da gazetecilik anısını  bizlerle paylaşacaktır” dedi.

GAZETECİ KÖKENLİ BAŞKANVEKİLİ
İdarecilikten önce kısa bir dönem İzmir’de Yeni Asır ve Hürriyet gazetesinde görev yapan Belediye Başkanvekili Aksoy, yıllar önce medya ile olanı anısını da paylaştı. Aksoy şöyle konuştu: “Batman’ın yerel basını büyük bir bölümü ile bir aileyiz. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş da her zaman çalışmalarımıza yer verdiği gibi şehrimizin sorunlarının çözümü konusunda üzerine düşeni yapmıştır. Bir de gazetecilik anımı anlatmak istiyorum. Kaymakamlık görevinden önce kısa bir dönem Yeni Asır ve Hürriyet gazetesinde görev yaptım. İlk haberimi dün gibi hatırlıyorum. ‘Körfez elden gidiyor’ başlıklı haber, çevre ile ilgiliydi. İmzalı haberim 3. sayfada 8 sütuna manşet çıkınca çok mutlu olmuştum. Elbette gazeteciler sorumlu gazetecilik anlayışı görevlerini yapacaklar. Batman Çağdaş’ın 35. Yayın yılında kutlar, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

ÇAĞDAŞ’I ANLATTILAR
Batman’ın Çağdaş’ın etkinliğinde yazarlar da söz alırken, Çevre Gönülleri Başkanı Recep Kavuş da Batman’ın ilk günlük gazetesiyle çalıştığı dönemden anıları anlattı. Programın son bölümünde Belediye Başkanvekili Aksoy, Arslan, Emin Çelik ve Mustafa Balaban’ın bulunduğu pasta kesimi ardından Çağdaş’ın etkinliği son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim