*Batman’da günlük korona virüs vaka sayısı 120’ye yükseldi. İl Sağlık Müdürlüğü, yoğun bakım ünitelerinde tedavi görenlerin aşılarının geldiği halde aşı olmadığına dikkat çekti. Batman’da 40 Bin kişi aşı olmaktan kaçındı.

AŞI YAPMAYANLAR YOĞUN BAKIMDA
Batman’da son günlerde korona vaka sayısında yaşanan artışa dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu: “İl merkezinde yoğun nüfus, salgının hızla yayılmasında ciddi bir etken. Bu nedenle kalabalık ortamdan kaçınmak gerek. Aşı sırası gelen 40 bin kişinin de aşı olmaması ayrı bir sıkıntı. Şu ana kadar 60.200 kişi aşı oldu. Pandemiyle mücadele etmenin tek formülü aşı. 20 Yoğun bakım ünitemizde tedavi görenlerin çoğunun aşı sırası geldiği halde aşı olmadığı tespit edildi. Aşılama çalışmaların hızlandırılmasıyla yaşlı kesimde daha önce yüzde 35 olan vaka sayısı da yüzde 13’e kadar geriledi. Ramazan’da gece 24.00’e aşı yapılabilecek. Aşı bütün toplumlar tarafından kabul edilen en güçlü silah. Biontech ve Sinovac aşısı yapıyoruz. Yeterli imkanlarımız olmasına rağmen vatandaşlar aşı olmamakta ısrar ediyor. Bu durum kötü hasta sayımızı arttırabilir” dedi.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 120’YE YÜKSELDİ
Batman’da günlük vaka sayısının 120’ye yükseldiğine işaret eden Dr. Pamukçu, şöyle devam etti: “Hastanelerde doluluk oranı yüzde 60’a çıktı. Doluluk oranı bir anda yüzde 39 arttı. Temaslı olanların beyanlarını almakta zorlanıyoruz. Temaslı bildirim bizim için çok önemli. 4000 Kişi kapasiteli test bölümümüzde, günde ortalama 1000 test yapılıyor. Virüsün yayılmasını istemiyorsak yapmamız gereken tek şey; kalabalıkta bir araya gelmemek. Ramazan ayında toplu iftarlarda ve kalabalık olarak bir araya gelmekten kaçınmak gerek. Sadece çekirdek aile sofrada olmalı. Böyle davranırsak virüs belası azalır.” 

"FIRSAT AYI OLABİLİR"
Pamukçu, şöyle devam etti; "Ramazan ayı bizim için fırsat ayı olabilir. Bu dönemde toplu iftarlardan kaçınmaya özen gösterelim. Mevcut durum gösteriyor ki vakalar çoğunlukla kapalı ortamlarda yayılıyor. Bayramın bizim için gerçek bir bayram olmasını istiyorsak toplu iftarlardan uzak duralım. Ayrıca Aşıda tek doz değil ikinci dozdan 2 hafta sonra yeterli koruyuculuk olmaya başlıyor. 1.doz aşı olan bütün vatandaşlarımızın 2. Doz aşıları devlet tarafından taahhüt altında."

Editör: TE Bilişim