Batman-Diyarbakır yolundaki köprü giriş ve çıkışlarında son yıllarda peş peşe meydana gelen trafik kazalarında sayısız can gitti, birçok kişi de sakat kaldı. Batman’daki muhtarlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerini uyardı; “Ölüm yoluna daha kaç kurban gerek?”

“BU YOLDAKİ KAZALARI DURDURUN”
1995 Yılından beri trafiğe açılan Batman-Diyarbakır yol güzergahında sayısız can gitti, onlarca kişi de sakat kaldı. ‘Ölüm Yolu’ olarak bilinen yola önlem alınmasını isteyen Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir ve Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Şahin Demir, Cuma günü feci kazanın yaşandığı yerde açıklama yaptı. Üyeleriyle birlikte ortak açıklama yapan Padir ve Demir; “Tek şeritlik köprüye artık el atılsın. Bu ölüm yoluna bir çare yok mu? Bu yoldaki kazalar artık durdurulsun. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bu güzergaha el atmasının zamanı gelip geçmiştir. Ayrıca hava yolu ulaşımında da Batman’ın mağduriyeti son bulmalı. Havalimanında seferler bir an önce artırılmalı. Bunun yanı sıra yıllardır gündemde olan 500 yataklı hastanenin de temelinin atılması gerekiyor” dediler. (Reşat Yiğiz)

YIL 2011; SALAT KÖPRÜSÜNDE
KATLİAM GİBİ KAZA; 29 ÖLÜ
Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarında köprü girişinde briket yüklü tır ile midibüsün çarpışması sonucu korkunç kazaya iki aracın daha karışmasıyla ortalık savaş alanına dönmüştü. 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tır’ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükselmişti.

YIL 2010; AKBAŞ KÖPRÜSÜNDE 4 ÖLÜ!
22 Eylül 2010 tarihinde Batman-Bismil karayolunun 20. kilometresinde anız dumanları ile yoldaki uyarı levhalarının yetersizliğinden kaynaklanan kazada tır aracının, otomobille çarpışması sonucu Batmanlı Müreffah Tüzün, arkadaşı Pürşenk Pekgül ve sürücü Serdar Demir, Dicle Üniversitesi’nde diplomalarını almaya giderken hayatlarını kaybetmişti. Batman’ın Diktepe (Xıncıka) köyü ile Batman-Diyarbakır köprü girişinde 4 Nisan 2022 tarihinde İran plakalı tır ile özel otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada 72 yaşındaki Şerife Tunç yaşama veda etmişti.

Editör: TE Bilişim