** Aralarında SES, Eğitim-Sen ve TMOOB’un da bulunduğu bazı STK’lar, son günlerde HDP teşkilatlarına yapılan saldırıları kınadı. Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Aziz Turay: “Yeni Madımaklar oluşturulmaya çalışılıyor. Artık halklar eskisi gibi bir birine düşmüyor” dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Batman’da bir grup STK temsilcisi, ülke genelinde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yapılan saldırıları kınadı. Aralarında Eğitim-Sen, SES, TMOOB ve diğer STK temsilcilerinin de bulunduğu kitle, HDP İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Batman Şube Eşbaşkanı Aziz Turay, son günlerde yaklaşık 250 HDP il teşkilatı binasının saldırıya uğradığını belirterek: “İl binaları yağmalanıyor. Binalar yakılıyor. Yeni Madımaklar oluşturulmaya çalışılıyor. Ama halklar artık eskisi gibi bir birine düşmüyor. Halkı duyarlı olmaya ve sağduyuya davet ediyoruz” diye konuştu.

CANDEMİR: “BARIŞ’TAN TAVİZ VERMEDİK”
DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir ise yaşanan olayların ortada olduğuna dikkat çekti. HDP’ye yapılan saldırının her kesim tarafından kınandığını ifade eden İl Eşbaşkanı Candemir: “Mücadelemiz hep barış için oldu. Bu yönde de mücadelemiz devam edecek. Her geçen gün partilerimize yönelik saldırılar artıyor. HDP ve DBP, barış ve kardeşlik mesajları veren partiler oldu. Bugünlerde bize güç veren, yanımızda olan halkımıza ve STK temsilcilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Bu arada Demokrasi Platformu da dün akşam saatlerinde Atatürk parkında Cizre olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Platform üyeleri daha sonra oturma eylemi gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim