** 2013’ün Nisan ayında temeli atılan Batman Üniversitesi kampüs alanındaki caminin kaba inşaatı tamamlandı. İki minareli cami, yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak...

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NİN BENZERİ
150 Caminin bulunduğu Batman kent merkezinde, en büyük cami konumundaki üniversite kampüsündeki ibadet evi 2.5 yıldır bitirilemedi. Konya Selçuk Üniversitesi kampüs alanındaki caminin benzeri, Batman Üniversitesi kampüs alanında yapılıyor. 16 Nisan 2013 tarihinde temeli atılan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı temel atma töreninin ardından Üniversitedeki ibadet evinin kaba inşaatı tamamlanabildi. 5959 m2’lik alanda inşa edilen ve yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak cami, Batman’ın yanı sıra bölgenin en büyük camileri arasında yer alacak.

ULUÇAM; “CAMİ BİTMELİYDİ”
Diyanet İşleri’nin destek verdiği caminin ibadete açılmasının geciktiğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; “Tamamlandığında belki de bölgenin en büyük ibadet evi olacak. İleride İlahiyat Fakültesi bölümünü de açmayı düşündüğümüz cami, Diyanet İşleri Başkanlığı sorumluluğunda devam ediyor. Şu ana kadar cami bitmeliydi. Gecikti ama yıl sonuna kadar caminin tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim