** Batman Belediyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan ‘Eğitim portalı’nın tanıtımını yaptı. Batman’da 25 Bin öğrenciye dağıtılacak ‘yıllık eğitim kartı’ sayesinde öğrenciler internet ortamında 46 uzmanın videolarıyla eğitim görecek, soru çözecek. Proje tanıtımında konuşan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Eğitimde fırsat eşitliği için projeyi hayata geçirdik” dedi.

PROJE TANITILDI
Batman Belediyesi, hayata geçirdiği ‘http://evdekurs.batman.bel.tr’ eğitim portalı ile kent merkezindeki 25 bin öğrenciye eğitim desteği verecek. TP Kristal Park’ta düzenlenen tanıtım toplantısına Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilgili kurum birimleri ve basın mensupları katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, projenin önemine dikkat çekerek: “Sayın Belediye Başkanımıza kurum adına çok teşekkür ediyorum. Özellikle son bir yılda eğitim alanında çok ciddi destekleri oluyor. Bugün tanıtılan proje çok önemli. Özellikle ‘Nitelikli eğitimde kararlı adımlar’ projesi anlamında ciddi fayda göreceğiz” dedi.

25 BİN ÖĞRENCİYE KART
Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanvekili Aksoy ise proje sayesinde öğrencilerin bir bakıma evde kurs görür gibi portallarından faydalanacaklarını söyledi. Aksoy, şöyle devam etti: “Eğitimi tabana yaymak için projeyi hazırladık. Bizim insanımız en hizmetin en iyisine, eğitimin en güzeline layıktır. Eğitim alanında ne yapılabiliriz diye düşündük, eğitimde fırsat eşitliği için 25000 kart bastırdık. Öğrencilerimiz Almanya’da bulunan Hans ile Londra’da bulunan Michael ile aynı eğitim seviyesini yakalayacaktır. Batman’da güzel sanatlara, dansa ve müziğe yetenekli olduğu kadar hiçbir topluluk görmedim. Bunu eğitim ile yoğurabilirsek, işte o zaman Ahmet Güneştekin’ler çoğalır. Elimizden geldiğince bu kent için çabalayacağız.”

150 BİN TL’YE MAL OLDU
Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “25000 kişiye verilecek olan eğitim sayesindeki maliyeti Belediyemize 150.000 TL gibi cüzi bir miktar olacaktır. 25 Bin veli bu sistemi tek tek satın almaya kalksa bunun maliyeti 3 Milyon TL’yi bulacaktır. Sistemin Türkiye’nin en iyi öğretmenleri tarafından evde, okulda, kütüphanede bulunan herhangi bir yerde işleyebileceği belirtilirken,http://evdekurs.batman.bel.tr/ adresinden ulaşılabilecek. 5786 Saat ders videosunun bulunduğu portalda 46 uzman eğitim veriyor. Öğrencileri aktivasyon sayesinde sisteme tanıtacak, şifre girerek portakal sahip olacak. Hangi sistemin ne kadar kaldığı görülebilecek. En başarılı olan öğrencilere yıl sonunda çeşitli hediyeler verilecek.” Öte yandan Aksoy, 25.000 öğrenci sayısının 50.000’e çıkarılması talimatı vererek, kentteki öğrencilerin yarısı bu sistemden yararlanacak. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim