** Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Aile Sosyal Destek Programı’ kapsamında Batman’da istihdam edeceği 22 kişilik kadroya, 273 başvuru yapıldı. Kadrolara başvuruların çoğunluğu il dışından yapıldı. Alımlar bugün ve yarın yapılacak mülakatla tamamlanacak.

İLK ETAPTA 8 AYLIK SÖZLEŞME
Aile Sosyal Destek Programı (ASDP) kapsamında Batman’da 22 Aile Danışmanı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde istihdam edilecek. 22 Kişilik kadrolara çoğunluğu il dışından olmak üzere toplam 273 kişi başvurdu. Bakanlığın belirttiği bölümlerden mezuniyet ve KPSS puanına göre mülakatlar yapılacak. Bakanlıktan gelecek komisyon üyeleri, Batman’da bugün ve yarın yapılacak mülakat sonuçlarına göre kadroya alınacak 22 kişiyi belirleyecek. Kadroya alınacak Aile Danışmanları ile ilgili ilk etapta 8 aylık sözleşme yapılacak. Proje tuttuğu takdirde danışmanlarla 3 yıllık sözleşme imzalanacak.

“ÖZEL KRİTER OLUŞTURULABİLİRDİ”
Gazetemizi arayarak, alımlarla ilgili Batman’a pozitif ayrım yapılması gerektiğini belirten bazı yurttaşlar ise: “Türkiye’de en fazla işsizin bulunduğu kent konumundayız. Diyarbakır ve Mardin gibi illerde alımlar için adrese dayalı kriter konulmuş. Ancak Batman’da öyle bir durum söz konusu değil. Başvuruların çoğu il dışından yapılmış. Aile Danışmanı olarak görev yapacak kişilerin bölgenin örf ve adetlerini de iyi bilmesi gerek. Batı’dan alınacak kişiler ailelere nasıl katkı sunacağı tartışmaya açıktır. Batmanlı veya bölge insanının bu kadrolardan faydalanması gerekirdi” dediler. Öte yandan İl Müdürlüğü yetkilileri, adrese dayalı sistemle alınan kadrolara yönelik daha önce Danıştay’ın kararının olduğunu belirterek, bu kriterin geçerli sayılamayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim