*TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, pandemiye rağmen ayakta olduklarını belirtti ve ekledi: “Önümüzdeki yıl fuar ve tanıtımlarda Hasankeyf’i öne çıkaracağız.”

“HASANKEYF TURİZMDE ÖNEMLİ POTANSİYEL”
Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, 2021 yılında Hasankeyf’i turizmde ön plana tutmak için şimdiden kolları sıvadı. Bölgedeki Seyahat Acentaları Birliği üyeleriyle birlikte Batman’a konuk olan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Hasankeyf’in turizmde önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çekti. Ziyade lokantasında verilen yemeğe Vali Hulusi Şahin, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, BATSO Başkanı Kadir Demir, Kültür -Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, TÜRSAB Batman İl temsilcisi Ahmet Akman ve Acenta temsilcileri katıldı.

“BATMAN’DA ÖNEMLİ POTANSİYEL VAR”
Pandemi nedeniyle seyahat acentelerin zor günler geçirdiğini belirten Bağlıkaya: “Batman’da önemli bir turizm potansiyeli var. Bölge turizmi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeni Hasankeyf’i 2021’deki fuar ve tanıtımlarda ön planda tutup buraya yerli ve yabancı turist çekmeye çalışacağız” dedi. Turizm sektörünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de zahmetli bir yılı geride bıraktığını söyleyen Vali Hulusi Şahin; “Turizmi fırsata çevirecek saha çalışmasını yapan TÜRSAB’ı kutluyorum. Hasankeyf’te önemli bir dönüşümü yakaladık. ‘Hasankeyf tamamen yok oldu olgusu’ yanlış. Bir dönüşüm içindeyiz. Elbette bazı kayıplarımız oldu ama geleceğe bakıyoruz” diye konuştu. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Vali Şahin ve BATSO Başkanı Demir’e, TÜRSAB plaketi verdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim