** Batman, ilk kez inşaat ve tarım fuarına ev sahipliği yapacak. Fuara katılım için basın toplantısı düzenleyen ilgili kurum, kuruluş ve organizasyon firması yetkilileri, fuara 200’ün üzerinde firmanın 500 markayla katılacağını açıkladı.

23 BİN METREKARELİK ALAN HAZIRLANIYOR
Start Fuarcılık, organizasyonla Batman’da yapılacak inşaat ve tarım fuarıyla ilgili Mado’da basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve Start Fuarcılık Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk katıldı. 14-17 Eylül tarihlerinde yapılacak inşaat ve tarım fuarlarına 200’ü aşkın firmanın 500 markayla katılım sağlayacağı belirtildi. Fuarla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten yetkililer: “8.000 metrekare kapalı ve 15.000 metrekare açık alan olmak üzere toplam 23.000 metrekare alanda düzenlenecek fuarda hazırlık çalışmaları son aşamaya gelindi. Fuar organizasyonumuz bir yandan direkt olarak katılımcılara ve ziyaretçilere destek sunarken öte yandan dolaylı şehirdeki ekonomik canlılığa ivme kazandıracaktır” dediler.

“BATMAN KAZANACAK”
Toplantıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş: “Fuarlarla 4-5 aylık çalışma yürüttük. Eski Nevroz alanı fuar alanına dönüştürülüyor. Bölgemize yakışır bir fuar olacak” dedi. Daha sonra söz alan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ise şunları söyledi: “Bu fuar, ilimiz için önemli. Fuarda sadece Batmanlı üreticiler değil diğer illerden de konuklarımız olacak. En önemlisi bizim halkımızın bu fuara katılmasıdır.”  Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas da fuarın önemine değinerek; “Konumu itibariyle Batman Ortadoğu’nun önemli kentlerinden. Tarımsal potansiyeli de yüksek bir il. Mısır, buğday ve fıstıkçılık alanında gelişen bir il. Çiftçilerimizin yenilikleri takip etmesi lazım. Biz de fuarı önemsiyoruz. Destek sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Öte yandan inşaat fuarının ana sponsorluklarını ise Fernas Şirketler Topluluğu, Beyaz Grup ve Şahanlar Ahşap üslendi. 

Editör: TE Bilişim