**Batman Valisi ve Başkanvekili Hulusi Şahin, şehre su sağlayan su depolarının klorlama odalarında tamamlanan çalışmalara dikkat çekti. Vali Şahin; “Burası 20 yıldır hiçbir şekilde yenileme yapılmadan ilkel bir yöntemle vanada göz kararı bir miktar klor atılarak şehre su verilen bir yerdi. 2 Milyon lira üzerinde bir harcama yaparak tüm sistemi yeniledik” dedi.

**Altyapı çalışmalarıyla ilgili bazı eleştirilere de yanıt veren Vali Şahin; “Eğer bizim gibi altyapıya önem veren başka yönetimler olsaydı şehrin ciddi sorunları birkaç yıl içinde çözülür, insanımız sağlıklı içme suyuna kavuşurdu” dedi.

2 MİLYON TL’YE YENİLENDİ
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, şehre su akışının sağlandığı klor odasında yürütülen iyileştirme çalışmalarını inceledi. Batman-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan belediyeye ait Su Kuyuları Sahası’nda klor odasında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Şahin: “Bu klorlama odası şehrimizin suyunun yüzde 90’ının klorlandığı bir odadır. Burası 20 yıldır hiçbir şekilde yenileme yapılmadan çok ilkel bir yöntem ile tamamen vanada göz kararı bir miktar klor atılarak şehre su verilen bir yerdi. 2 Milyon lira üzerinde bir harcama yaparak tüm sistemi yeniledik. Otomatik bir klorlama sistemi kurduk. Şehir, standartlara uygun bir şekilde klorlanan içme suyu içiyor. Bizim zaten hedefimiz şehrimizin temel problemlerini çözmek. En temel problemimiz halkımızın sağlığını direk etkileyen içme suyuydu. Su deposu eksikliğimizi giderdik. Şimdi de yoğun bir şekilde alt yapı yapıyoruz. Özellikle kanserojen borulardan vatandaşlarımızı içme suyu ihtiyacını karşılama durumunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

“BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”
Başkanvekili Şahin, şöyle devam etti; “20 Yılın biriken sorununu çözmeye çalışınca tabi ki epeyce bir alt yapı ve caddelerimizde sokaklarımızda kırılmalar oldu. Vatandaşlarımızın sabrına sığınıyoruz. Fakat kirli bir zihniyet bunu istismar ediyor ve bizim yapmış olduğumuz çalışmaları plansız-projesiz dağınık çalışma olarak tanımlıyorlar. Tabi kendileri çalışmadıkları için 20 yıldır bir çivi çakmadıkları için bu çalışmaların nasıl olacağına dair bir bilgileri yok. Biz yoğun bir çalışma içerisine girdik. O yüzden gerçekten vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan bir yaz geçirdik. Çok fazla çalışıyoruz. Ama çok hızlı bunu çözeceğiz. Vatandaşımızın hayatını zorlaştıran o çukurları çözeceğiz pırıl pırıl yapacağız.”

“30 KİLOMETREYİ BİTİRDİK”
Şehirdeki kanserojen su borularının 30 kilometresini değiştirdiklerine de dikkat çeken Vali ve Başkanvekili Şahin; “Bu şehrin 130 kilometrenin üzerinde kanserojen içme suyu boruları vardı. Bu yıl bunun 30 kilometresini bitirdik. Eğer bizim gibi altyapıya önem veren başka yönetimler olsaydı birkaç yıl içinde bu mesele çözülür, insanımız sağlıklı içme suyuna kavuşurdu. Aynı şekilde kanalizasyon kapalı sistem olması halde yağmur sularıyla iç içe geçmiş. Dolayısıyla her yağmur yağışında kanalizasyon sokaklara akıyor. Bunları gözümüzü kapatıp, makyajlayıp bir takım kültürel faaliyetlerle mi şehri yönetmeliydik yoksa bu sorunlara neşter mi atmalıydık. Bu sorunlar o kadar büyük ki ameliyat gerektiren sorunlar. Bunların gereğini yaptık. Hızlı bir şekilde vatandaşımızın hayatını zorlaştıran çukurları kapatacağız. Sağlıklı su ve altyapıyla vatandaşlarımız buluşacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim