*54 Kişinin yaralandığı Beşiri ilçesinin Yontukyazı Köyü’ndeki olayın ardından, Batman’da 20 yıl önce iki aile arasında ölümle sonuçlanan husumet ‘Barış’la son buldu. Batman’da bir düğün salonunda verilen barış yemeğine kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu 3000 kişi katıldı.

*İki aile arasında barışı sağlayan şeyh Selman Bağdu ve iş insanı Kenan Konaç; “Bölgemizde yazık ki barışı sağlamak kolay değil. İki ailenin rızasıyla 20 yıllık kan davası barışla sonuçlandı. Şimdi de Yontakyazı’ndaki köy kavgasını barışla bitmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dediler.

EL SIKIŞIP BARIŞTILAR
Batman’da 20 yıl önce Öğet ve Gün aileleri arasında başlayan kan davası, kanaat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı. Şeyh Selman Bağdu ve iş insanı Kenan Konaç’ın girişimleriyle Öğet ve Gün ailelerinin ‘Barış’ kararı alması üzerine bir düğün salonunda düzenlenen ‘Barış Yemeği’ne Kanaat önderleri ile bazı STK temsilcileri, Öğet ve Gün aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Batman-Siirt karayolunda bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğine katılan 2 ailenin fertleri din adamlarının şahitliğinde el sıkışıp barıştı.

BAYRAMDA BARIŞ YEMEĞİ
Kurban Bayramı’nın son gününde iki aileyi barıştırmanın sevinci içinde olduklarını belirten şeyh Selman Bağdu, bayramın birinci gününde Beşiri’nin Yontukyazı köyünde yaşanan olayı unutturacak iki aile arasındaki husumeti barışla sonuçlandırdıklarını ifade etti. Bölgede barışı sağlamanın kolay olmadığını söyleyen Bağdu; “Üç gün önce Yontukyazı köyünde kimsenin tasvip etmediği büyük bir olayla karşılaştık. O feci olayda can kaybının olmaması sevindiriciydi. Bugün de aralarında husumet olan iki aileyi barıştırmak için buradayız. Öncellikle bu barış ortamını sağlayan iş insanı Kenan Konaç başta olmak üzere Öğet ve Gün ailelerinin her bir ferdine teşekkür ediyorum.  Yine barışta emeği geçen Ali Ulutaş ile oğlu Diyaddin Ulutaş’a teşekkürlerimi iletiyorum. Böylesi zamanlarda bize düşen barış ortamına katkı sunmaktır” dedi.

“BARIŞMAK, İNSANI ZAYIF DÜŞÜRMEZ”
Beşiri ilçesinin Yontukyazı köyündeki köy kavgasında yaralarının henüz sarılmadan Batman’da husumetli iki ailenin barışının sağlanmasının önemine değinen iş insanı Kenan Konaç, şunları kaydetti; “20 Yıl önce Alikan aşiretimizin mensuplarından 52 yaşındaki Mecit Öğet İstanbul’da yaşanan olayda hayatını kaybetmişti. Aşiretimiz barış kararı aldı. Barış, affetmek insanı zayıf düşürmez, küçültmez aksine kuvvetli yapar. Barışta emeği büyük olan şeyh Selman Bağdu’ya  teşekkür ediyoruz. Bize yine de düşen bir görev daha var. Yontukyazı köyündeki olayın da barışla sonuçlanması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” El sıkışarak barışan Gün ailesi temsilcilerinden Beşir Gün, “Bayramda çifte bayram yaşıyoruz. Bize bu bayramı barışla gerçekleştirmeyi sağlayanlara minnettarız” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim