KURUMLAR DA VATANDAŞLAR DA TEDBİR ALDI
Korona virüsü nedeniyle birçok il’de olduğu gibi Batman’da da, kolonya, maske ve dezenfektan stoklarının tükenmesine neden oldu. Çin’in Wuhan kentinden başlayarak dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün Türkiye'ye de sıçramasıyla birlikte alınan tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. Ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da kurumlar dezenfekte işlemiyle tedbirleri artırırken, vatandaşlar da kendi tedbirlerini almaya başladı. Kentte bulunan birçok eczane ve medikal malzeme satan iş yerlerinde maske ve dezenfektan stokları tükendi. Elde bulunan maske ve dezenfektanın tükenmesiyle aracı firmaların malzemelerin geliş fiyatınıN ciddi oranda arttırdığı iddia edildi.

“HERKES KOLONYA SORUYOR”
Kolonyanın da virüse karşı faydalı olduğunun yayılması üzerine vatandaşlar yoğun talep göstermeye başladı. Batman kent merkezindeki AVM’lerde kolonya stokları tamamen tükendi. Bazı AVM ve market işletmecileri: “İnsanlar panik haldeler. Kolonya alan alana. Kolonya çok ciddi anlamda satılıyor. Bizim 12 liraya sattığımız kolonyalar 35 liraya çıkarıldı. Korona virüsü bazı ürünlerin  fiyatlarını fahiş şekilde arttırdı. Stoklarımızda dezenfektan kalmadı. Fakat  sipariş verdik. İlerleyen günlerde gelecek. İki dini bayram için getirdiğimiz tüm kolonyaları tükettik. Fiyat yükseltmeyi düşünmüyoruz. Aldığımız fiyata satacağız gerekirse. AVM’ye gelenlerin çoğu hepsi kolonya soruyor” diye konuştular.

“DEZENFEKTANA CİDDİ TALEP VAR”
Son 2 günde maske, dezenfektan, el, vücut losyonu gibi malzemeler ciddi bir talep olduğunu aktaran bazı eczacılar: “Şuanda depolarda da piyasada da dezenfektan yok satıyor. Halk tedirgin olduğu için satışlar ciddi anlamda arttı. Korona virüsünden korkmamak gerek. Biz tedbirimizi alalım, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı uyarılara uyalım. Daha öncede birçok hastalık oldu. Onlar ile mücadele edildi. Bununla da mücadele edilir” dediler.  Öte yandan kentteki büyük AVM’lerde alış-veriş sepetleri dezenfekte edilirken, bazı cafelerde ise müşterilere, yemekten sonra el vücut losyonu görevliler tarafından sunulması da dikkat çekti. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim